2011-07-26 556 瀏覽
第一次與友人到得如茶樓, 見到地下大堂已十分興奮因為即刻回到五/六十年代 服務方面: 由於係老牌茶樓不設"攞籌帶位"於是我們自行找個位置坐下, 過一陣有位"企堂"幫我地開茶. 酒樓係 "有搭枱制度"嘅.食物方面: 未食之前見佢啲色水都可以,嘩! 趁佢仲熱即刻放入口試! 正!!終於有一間酒樓食得返以前啲馬拉糕味道!再點牛肉球, 都係新鮮出爐, 食落去除左多汁仲要唔"粉"未道啱啱好!雞絲粉卷就一般, 不過不失.豬潤燒賣~ 嘩~仲要有大大片!豬潤喎响上面! 豬潤食落唔"鞋"口, 仲要味道濃而不咸,真係要讚好, 碟上面嘅燒賣肉球彈牙再加埋啲豬潤汁~ 超正!!! 肉絲炒麵: 炒出來夠鑊氣唔太多油, 配料嘅冬菇絲+韮王+芽菜都好多, 加埋肉絲都夠味.真是不枉此行 "得如酒樓 I WILL BE BACK!"

酒樓係 "有搭枱制度"嘅.

食物方面:
"有邊的馬拉糕" 味道好正中!
牛肉波/豬潤燒賣及雞絲粉卷
雞絲粉卷就一般, 不過不失.
夠鑊氣肉C炒麵!

真是不枉此行 "得如酒樓 I WILL BE BACK!"
2011-07-18
"有邊的馬拉糕" 味道好正中!
牛肉波/豬潤燒賣及雞絲粉卷
夠鑊氣肉C炒麵!
  • 牛肉球