一向非常喜歡大快活,因為成日有高質素套餐(例如之前有白汁硯肉意粉),但價錢經濟實惠又好食,比起同方式經營既快餐店我最愛它近排見到熱賣既火煱廣告好吸引所以今日終於去左試叫左兩個$55肥牛火煱(一個"炎"西湯底另一個沙嗲湯底), 另外加$6唐生菜同$9四隻北京水餃買滿$120送1公升可樂/芬達橙汁首先講下火煱基本上係包括一碟滿+疊高既牛, 一個湯底同少量生菜魚蛋魚片魚皮加一個金邊粉/公仔麪等, 所以我再加左$6唐生菜係愚蠢既抉澤!搞到成晚係甘食菜!!值得讚係肥牛量好多, 兩個人兩個鍋份量啱啱好, 而且口感好好一都唔韌,每片肥牛都有肥有瘦部分,拍得住出邊專業打邊爐肥牛但略嫌配菜單調好似成晚剩係係甘食肥牛同菜甘,但當然我錯誤地加叫生菜係一原因, 另外閣下亦可加錢多配其他配料小食如魚片魚皮等, 所以未必係大快活既錯.但可惜其他配料選擇少亦無創意可言, 相比起半年前美心火煱可以配既特色配菜如蟹子丸龍蝦丸鮮蝦等實在不能相提並論另外湯底亦只有兩款平凡選擇, 相比美心之前既創意湯底如豬骨湯同蕃茄湯底實在有欠心思調味料亦只有"是"油(但可加辣加葱加蒜),選擇亦嫌不足以大快活既質素我認為可以安排比此更好的火

近排見到熱賣既火煱廣告好吸引所以今日終於去左試
買滿$120送1公升可樂/芬達橙汁

調味料亦只有"是"油(但可加辣加葱加蒜),選擇亦嫌不足

以大快活既質素我認為可以安排比此更好的火煱, 建議可多在湯底調味料配菜方面多加心思
雖然火煱麻麻,但大快活其他食物我都會繼續支持!!

另提場內清潔嬸嬸態度很有善,亦隨傳隨到,加分!!
2011-07-13