餐廳: 寶湖海鮮酒家 (租庇利街)
資訊:

餐廳: 寶湖海鮮酒家 (租庇利街)
資訊:

2011-07-02 699 瀏覽
係中環想飲茶亦有好幾間選擇,但我必到寶湖,全因這個千層腐皮夾,所以今日嚟飲下午茶!下午茶時段亦有不少客人,今天找侍應接待較難,當侍應發現我們等位,帶位態度也較差坐下不久已經擇咗八個點心,點心款式算多!帶子炸雲吞料較少,反而鮮蝦腐皮卷內蝦較大!一層層腐皮,數不出數目,我好鐘意,腐皮好入味! 名稱何從來?咬後看見實實的奶皇,飽身太厚,吃上感覺唔新鮮!腸粉皮未夠滑,勝足料!讚不絕口非常好味,每個小籠飽裡面都見到有肉汁,皮薄餡靚!包著厚火腿及雞肉,件頭甚大!雖然並不是真正有海味個種,但下午茶價錢$10,非常接受,因夠料兼好味!

坐下不久已經擇咗八個點心,點心款式算多!
帶子炸雲吞料較少,反而鮮蝦腐皮卷內蝦較大!
帶子炸雲吞,鮮蝦腐皮卷
一層層腐皮,數不出數目,我好鐘意,腐皮好入味!
千層腐皮夾

名稱何從來?咬後看見實實的奶皇,飽身太厚,吃上感覺唔新鮮!
奶皇水晶飽
腸粉皮未夠滑,勝足料!
瑤柱雜錦腸粉
讚不絕口非常好味,每個小籠飽裡面都見到有肉汁,皮薄餡靚!
京滬小籠飽
包著厚火腿及雞肉,件頭甚大!
洋腿鴨腳札
瑤柱灌湯餃
2011-06-23
千層腐皮夾
帶子炸雲吞,鮮蝦腐皮卷
京滬小籠飽
瑤柱灌湯餃
  • 千層腐皮夾,京滬小籠飽, 瑤柱灌湯餃