2011-06-23 175 瀏覽
星期一同屋企人來了這裏食晚飯,因妹妹及妹夫話呢度好抵食又好味,所以難得出街食飯就嚟試下啦,差唔多8點但係都冇咩人的呀,好冷清!!見有一張紙係特價小菜,全部32及38元,好抵食喎,因家姐還未到所以就叫住一個餸食住先.叫左一個椒鹽九肚魚,一碗白飯跟媽媽一齊食住先,嘩,好快就嚟,熱唔熱架,賣相都ok,份量都好多添,但味道就好乾,好似魷魚乾咁,入面應該係好滑既九肚魚,但係乾到一點魚肉既鮮味都沒有呀,唔掂啦!! 白飯都ok等埋家姐就叫多兩個餸,一個生菜鯪魚球豆腐煲,一個粟米班塊,勁快就嚟,究竟有冇煮的呢??粟米班塊先到,係將d粟米汁加上d班塊面度的,味道都ok的,不過都係果句唔夠新鮮,好似整左好耐咁呀.粟米汁都好味的,用嚟送飯就一流.生菜鯪魚球豆腐煲等左一陣又嚟啦,呢個個賣相一d都唔吸引,面頭有一些生菜,跟住下面有幾件豆腐,係好大件的,沒有切開,鯪魚球變左鯪魚滑,個湯係好清的,好似白烚一樣的顏色,請問怎樣可以完全像沒有煮過似的,味道係冇咩味道的,全部都真的是白烚一樣呀!!像甚麼也沒有食過一樣,抵真係好抵,但係咁的質素實在.......很難接受,怪不得沒有甚麼人.我地見不停有人出去攞湯水,跟住媽媽

我地見不停有人出去攞湯水,跟住媽媽就出去攞左一碗好結的喳咋糖水,個樣都唔討好,跟住仲叫我出去攞腐竹糖水,攞左兩碗返入嚟食左幾啖,嘩,又係一pat醬糊咁既物體,點食呀.....

後尾妹妹及妹夫都嚟左一齊食,佢地叫左燒腩仔,炒蜆,蒜蓉蒸開邊蝦,蟹肉西蘭花,燒腩仔都皮脆肉滑的,好味的.炒蜆d汁好結身,又係一pat pat咁,蜆肉都ok及大隻的,蟹肉西蘭花都ok的,西蘭花都爽口,蟹肉幾多及滑.

蒜蓉蒸開邊蝦原來係好細隻既蝦,仲要開邊真的好有難度,味道ok,不過其實d蝦麻麻地新鮮呀!!

我地走先,妹妹佢地仲留底再叫嘢食,佢地話宵夜時間仲要再平十蚊喎,不過真係唔好食呀!!!!!!
2011-06-20