其實做得團購,都係想SELL下自己間舖,等多d人認識同幫襯,點解又攪到咁呢?居士買了團購,一向不去港島開飯,見又話攞什麼奬,又話幾咁好味,咪上當囉!首先來個電話奇談,原本諗住訂中午,佢話full,咁不如2點,又話無位,咁5點啦,又話驚7點交枱怕我地食唔切,咁都就夠期又唔會點過海,5點咪5點囉,佢地真係好多生意做唔切咁,點知4點半上到去,嘩!有兩枱客喎,一枱室內一枱室外,又幾full喎!一坐底二話不說同廚房講“兩個粉”,咁我當然問團購話可以二選一喎!佢話宜家無雞得意粉,跟住免你多問雞咁腳走左,佢連水都仲未俾我地架!!!等15分鐘,沙律登場,少之又少,味道尚可接受,又等15分鐘,意粉上,嘩!白汁意粉,都無其他評家的餸?火腿絲倒有幾條,磨菇?妄想!而且份量奇少,連居士夫人個bb胃都食得晒,好明顯廚房佬唔係好想開爐煮的感覺,味道十分之一般,居士免免強強吞下後,侍應先生火速收晒餐具碗碟,跟住上飲品,好似無左d野喎!佢無預備送甜品俾我地,咁當然要出聲問下啦,佢話做緊,跟住攞返兩隻叉出黎,又等10分鐘,諗住係之前評家的泡芙,點知……登登登登,來了四塊4cm長x3.5cm濶x0.5cm厚的「莎莉蛋糕」

一坐底二話不說同廚房講“兩個粉”,咁我當然問團購話可以二選一喎!佢話宜家無雞得意粉,跟住免你多問雞咁腳走左,佢連水都仲未俾我地架!!!等15分鐘,沙律登場,少之又少,味道尚可接受,又等15分鐘,意粉上,嘩!白汁意粉,都無其他評家的餸?火腿絲倒有幾條,磨菇?妄想!而且份量奇少,連居士夫人個bb胃都食得晒,好明顯廚房佬唔係好想開爐煮的感覺,味道十分之一般,居士免免強強吞下後,侍應先生火速收晒餐具碗碟,跟住上飲品,好似無左d野喎!佢無預備送甜品俾我地,咁當然要出聲問下啦,佢話做緊,跟住攞返兩隻叉出黎,又等10分鐘,諗住係之前評家的泡芙,點知……登登登登,來了四塊4cm長x3.5cm濶x0.5cm厚的「莎莉蛋糕」,上面仲有廚房野性加點浪漫的劃上幾條朱古力醬汁,30秒都唔洗就KO左佢地啦,成果餐飯除左等45分鐘,食左10分鐘囉……真係攪鬼!

$38?真係搶錢,又無雞又無泡芙又無服務又話無位,同間舖名好襯,真係“共搶黨”食堂!仲要居士兩人各浪費來回二十幾蚊車費………

有興趣不妨試試!
2011-05-28