2011-04-30 75 瀏覽
事發日期 : 2011年 4月29日用餐時間 : 21:00 - 23:15地點 : 屯門卓爾居麗都總廚事件經過 :我們一行十人光顧貴酒家的任飲任食火鍋, 本想先叫湯底 ,不知有什麼難度? 必定要剔紙, 同我講都冇用? (不有善的應對態度)ok, 冇問題, 照寫, 湯底到了, 湯也滾了好幾次, 什麼火鍋料也未到....追單~~好好幫你睇睇, 但只企到隔我們2-3張枱(沒有對講機),咁即係點?? 好喇, 有料到, 但水已乾了一半.....加水唔該~~(呢樣最快)唔知點解, 比較貴價的火鍋料, 入極紙都唔黎, (e.g. 蝦)平料就唔寫都黎, 入黎入去都係果張紙, 我新剔果d唔知去左邊,蝦, 追到567次先黎一碟, 越黎越少, 我一行十人, 你比8只我?你冇野下化, 數人頭你都唔夠啦~ 跟住話你知, 蝦冇喇~~係咁多....我頂你個制, 你冇野下化, 人多既話你唔夠我冇野好講, 我遲黎都冇野好講,但全埸只得5-6枱係火鍋, 你冇病呀~ 都算喇~但又唔知點解, 肥牛雞子不斷係咁黎, 老友, 我冇入紙喎, 唔好玩啦~ 我地話冇入紙, 佢地就chock樣,口嗡嗡, 有咩野就大聲d講啦~o
事發日期 : 2011年 4月29日
用餐時間 : 21:00 - 23:15
地點 : 屯門卓爾居麗都總廚
事件經過 :

我們一行十人光顧貴酒家的任飲任食火鍋, 本想先叫湯底 ,

口嗡嗡, 有咩野就大聲d講啦~

ok, 埋單~唔好意思, 態度唔好, 又咩都冇, tips就唔使唸啦,

埋單找錢, 20打散晒, 正常既, 但未拎凹經蓋返埋, 冇野下化.

戲玉黎喇~

我地唔係第一次去, 次次都有停車場飛,

問佢拎就話一張枱只有一張飛(我地二部車), 唔緊要啦~自己去收銀處拎,

去到收銀處, 冇人應你, (唔係冇人, 你dum低頭唔應你),

我們 : 唔該, 我想要停車埸飛, 我地兩架車, 可唔可以比多張呀?

收銀 : 冇反應 (我地同佢既距離係我地在櫃檯外,佢坐在櫃檯內)

我們 : 唔該, 我想要.......

收銀 : 問經理啦 (超悔氣), 經理就坐在佢身旁, (依然冇反應)

我們 : 呀經理, 我地想要停............

經理 : 冇呀!!!

我們 : 下? 唔係下化, 不嬲都有個喎,

經理 : 今日派晒!

我們 : 唔係嘛,

經理 : 係架喇, 係咁架喇~(咩野態度呀??)

我們 : ok, 唔緊要, 不過唔該你檢討一下你既態度啦, 經理!! (閃)

其實你冇都唔緊要, 最主要係態度問題, 做大既係咁, 做細既會點呢?

唔怪得冇人去, 附近果d成日都要排隊, 麗都真係未試過要排,

睇怕都唔捱得幾奈!!!

呢位經理, 好好檢討下啦, 經理~~!!!

2011-04-29