2011-04-30 29 瀏覽
第一次寫食評但不是第一次食Outback亦不是第一次食Slow Roasted Steak亦不是第一次叫Medium Rare想同大家分享嘅原因,係因為今次食Outback嘅Medium Rare Slow Roasted Steak實在與過往大不同。看圖如下:預咗Medium Rare會唔係咁熟,甚至有血水,但食咁多次,第一次上枱我會眼都突埋 (@_@)個送餐嘅Waitress仲好自信地堅稱係Medium Rare,出於對Outback嘅信任,亦唔想佢翻煮會變咗Overdone,我只好按Waitress嘅建議先試食呢一塊牛扒刺身,老實講,塊扒又未生到完全入唔到口,但真係好難說服自己係Medium Rare,不過可能隻碟有preheat過,塊扒嘅背面已變成少少粉紅色,反轉嚟食心理上好過啲。最尾都擺晒落口,味道算過得去,但賣相真係倒扣晒分,相信短期內我都唔會再幫襯Outback。Remarks: 唔夠staff去serve客似乎係Outback一直都解決唔到嘅問題。
第一次寫食評

但不是第一次食Outback
亦不是第一次食Slow Roasted Steak
亦不是第一次叫Medium Rare

看圖如下:
Medium Rare定係Raw?

2011-04-30