2011-04-25 1214 瀏覽
久聞聘珍樓之大名,日前終於有機會幫襯,當然,大家睇下個標題都知我的評價。講真,聘珍樓無論服務水準及食物質素都及不上我幫襯過的酒樓,份量少不在話下,隻乳豬細到呢…真係一隻豬BB lo,食到大家到喉唔到肺;碗翅食落似美心MX那碗碗仔翅多D,分別只在於聘珍樓用蟹黃湯底而已。值得一提的是臨尾那個椰汁糕,簡直極品,不止味道清淡,當我不慎跌左舊椰汁榚落枱,正想執起舊糕時,發現舊糕好像AA膠般黏住張枱布,扯起舊糕就連張枱布也會扯起。D waiter 又衰,唔預先冷藏D 香檳、汽水,D飲品唔湯唔水咁,叫人加冰,佢俾一杯冰我地自己加lo,咩態度嚟架?寫左咁大篇野,都係想吐下苦水,順便呼籲大家食飯唔好揀呢間野,銅鑼灣好酒樓多的是。

2011-04-23
生日