2011-04-13 36 瀏覽
尋日下午, 去左灣仔同朋友食午飯, 佢帶左我去佢之前既香港演藝學院附近的一間意大利餐廳到食野.間野叫Assaggio Trattoria Italiana , 係香港藝術中心6樓.點解我地會去個到食呢, 因為佢而家有個優惠, 只要出示到香港演藝學院校友會會員卡, 就會有9折的優惠, 所以未去試下lol, 我就中意佢個個意大利海鮮湯,材料都幾豐富,飲落好出鮮味. 可以試下架~另外呢, Carpricciosa 薄餅值得一試. 除基本配料如番茄,水牛芝士,蘑菇,雞蛋及火腿外,加入雅枝竹,味道配搭得宜.仲有佢有個用牛仔面珠肉整既扒牛仔面柳燴什菜, 都好好食架, d牛面肉入口即溶bor, 有d食和牛既feeling.我就最中意佢個景, 下次有煙花匯演可以係到邊食邊睇就好了

我就最中意佢個景, 下次有煙花匯演可以係到邊食邊睇就好了
2011-04-12