餐廳: 聘珍樓
資訊:

2011-03-30 2973 瀏覽
為同事餞行,有人提議來聘珍樓,姑且一試,不過不失啦!先說環境,裝修雅致,門口有座鋼琴,令人感覺氣氛優雅食物方面,點心選擇頗多,亦有小菜選擇;甫坐下,我們先點了一隻片皮鴨二食,片皮鴨片得好薄,個皮幾脆,不過略油,但係用嚟包片皮鴨個塊皮就好唔掂,淋pai pai 嘅反而二食個鴨崧生菜包又幾好食喎另有點心:賽螃蟹餃,清清地,幾好味;炸兩,啲油炸鬼唔靚,唔好食芋絲春卷,跟喼汁會好味啲,佢跟嚟個醬麻麻地流沙奶黃包,個皮厚到可以整多個小籠包,都係個皮出事虎皮尖椒,好多”銀”係中間椒鹽鮮魷 ,可以更入味另有幾款無咩特別嘅菜包括燒賣,叉燒腸,燒腩仔,炒面,芥茉海哲等最差的,是侍應的態度,個個都目口目面,十問九唔知或唔應,除咗嚟收錢個部長之外,全部都無笑容嘅
為同事餞行,有人提議來聘珍樓,姑且一試,不過不失啦!
先說環境,裝修雅致,門口有座鋼琴,令人感覺氣氛優雅

食物方面,點心選擇頗多,亦有小菜選擇;

反而二食個鴨崧生菜包又幾好食喎

另有點心:
賽螃蟹餃,清清地,幾好味;

炸兩,啲油炸鬼唔靚,唔好食

芋絲春卷,跟喼汁會好味啲,佢跟嚟個醬麻麻地

流沙奶黃包,個皮厚到可以整多個

小籠包,都係個皮出事

虎皮尖椒,好多”銀”係中間

椒鹽鮮魷 ,可以更入味

片皮鴨
鴨崧生菜包