(非會員)
2011-03-13 78 瀏覽
平時去海港城都有去開尚膳,貪佢唔洗等位,快靚正今日如常去食晚飯,一入到去未坐低個waitress就介紹凍蟹,我地話望下個餐牌先到可以叫餸時,個經理埋來又講多次,話今日有好抵食,$550斤幾跟住我地問係邊隻,經理如廚房問師傅指比我地睇,隻蟹係插係個排蟹既中間,要係中間攞出來先睇到。我地話ok, 叫多左個苦瓜排骨煲同一個2人餐。隻蟹到先,經理話等我地食完先上其他。隻蟹都算多肉,蟹身剛切開望上去唔算濕潤但還ok,但係d 腳同蟹鉗,蟹蓋就真係超乾,完全無水,唔似係今日煮,應該係因爲隔左夜所以一路減價速銷我唸係想儘快賣曬d就快變唔新鮮既先,但係就會對早到既客人唔公平,我地9點零走時仲有3-4隻蟹未賣,可能就等聼日.....我唸我地隻蟹都曾經係好靚,如果真係賣左d無甘好既先就真係好浪費!$550食隻隔夜蟹我就真係覺得唔抵,仲好貴!其他餸都係一貫水準,清清地,又唔油值得一讚係餐個個蛋花糖水,夠熱又好好味尚膳唔算係超級好味既一間餐廳,但係平時唔想唸既時候係唔錯既選擇,但係唔會再叫凍蟹!另外,可能人多,我地食完隻蟹都等左好耐先叫到人來收野同上其他菜,之後茶無曬都要叫先添,平時好少會甘。
平時去海港城都有去開尚膳,貪佢唔洗等位,快靚正
我地話ok, 叫多左個苦瓜排骨煲同一個2人餐。
隻蟹到先,經理話等我地食完先上其他。
$550食隻隔夜蟹我就真係覺得唔抵,仲好貴!
其他餸都係一貫水準,清清地,又唔油
值得一讚係餐個個蛋花糖水,夠熱又好好味
2011-03-13
  • 生蝦煮青瓜,蠔仔粥,苦瓜排骨褒