2011-02-02 22 瀏覽
下午行過紅磡舊區見過呢間店, 好似有好評印象, 寒冷的冬天吃湯圓也好啊入去自己坐低.聽到鋪頭d人講福建話,冇其他客, 但竟然冇人招呼亦冇人問食咩, 要自己搵人叫野=.=牆上貼了彩色湯圓, 叫一碗試下吧湯圓皮好似浸左好耐咁..望落食落都唔滑! 黑芝麻filling好似山泥傾斜咁...一見好驚喜!! 可惜毫冇芝麻味..只有黑黑的油味, 覺得好似食緊石油咁=.= 酒釀丸子有3隻味...問可唔可以兩溝...一般都會俾,最多加錢, 但呢度竟然當聽唔到,叫我揀一隻-.-同彩色一樣, 個皮又係冇味...冇filling的..唔係我食過最難食的酒釀丸子..但d酒釀竟然仲痴埋一舊, 有相為證..煮散d酒釀係基本要求, 太冇誠意夜晚o黎會唔會好食d呢? 有機會是吧...但我唔會再take risk, 深覺超市湯圓一點也沒有比它差

入去自己坐低.聽到鋪頭d人講福建話,

牆上貼了彩色湯圓, 叫一碗試下吧
彩色湯圓
湯圓皮好似浸左好耐咁..望落食落都唔滑!
芋頭酒釀丸子
同彩色一樣, 個皮又係冇味...冇filling的..

2011-01-17