2010-12-30 337 瀏覽
本來打算book合興, 可惜佢休息...所以我決定黎新東記試下, 因為見倒d食評都好好, 地方又就腳!我地一早打黎留枱, 但係我地四個人黎到樓下, 先知新東記下面係桑拿, 仲有泊車哥哥係樓下=.=但一d都唔雜, 我地黎同走都唔見有唔正經o既人, 升降機乾淨冇問題!呢度湯底款式非常多, 而且特別, 下次再黎一定要試下其他!醬料款式多, 又大碗, 有生蔥(推介), 腐乳, 西芹粒, 蒜, 炸蒜, 辣椒粒, 沙嗲, 沙荼...我地四個人點左...蕃茄薯仔湯底, 例牌肥牛(瘦), 唐生菜, 蓎蒿, 魚皮餃, 稻庭鳥冬, 豆腐, 水餃, 粟米, 竹苼, 三色丸, 金菇菜, 雞件, 芝士腸...紅蘿蔔蕃茄薯仔湯底: 湯底非常清甜, 好新鮮, 同其他火煱店的好唔同! 侍應將湯料(豬骨) 分開上, 非常足料!例牌肥牛(瘦): 侍應問我地要肥定瘦, 我地要左瘦, 雖然係瘦, 但一D都唔韌! 呢度肥牛雖然貴, 但物有所值, 必試食物! 稻庭鳥冬: 好爽好彈牙又好滑喎!水餃: 好似有8粒, 粒粒都好大粒, 仲有好多蝦係入面, 好好食, 估唔倒水餃都咁多蝦咁好食!三色丸: 三色丸大大粒, 非常鮮味, 印象最深
本來打算book合興, 可惜佢休息...

呢度湯底款式非常多, 而且特別, 下次再黎一定要試下其他!

稻庭鳥冬: 好爽好彈牙又好滑喎!
三色丸: 三色丸大大粒, 非常鮮味, 印象最深刻係鯪魚球, 非常香口, 平時對鯪魚一般o既我, 都食左幾舊!
金菇菜: 份量好少呀!

是晚仲點左2支Asashi, 推廣價$24一支
不出我所料, 每人$250, 非常抵食!

2010-12-29
  • 醬料: 生蔥