由我在openrice見到呢間cafe咁有特色,加上我又咁愛熊貓,所以決定同朋友仔一齊去睇下先!!幸好恆隆大廈唔難搵,0係家樂坊隔黎而已~我地入去大廈後,架lift原來有雙單數之分,但係一部lift只係有4個人入左去,部lift已經上下搖下搖下,真係驚驚地~而且禁「關門」又關唔到 我地4人搭過另1部好了~之後幸好無事~panda cafe的門口就好似防煙門似的 我地一入到去,職員同我地講「每人最低消費一杯飲品及一份食物~6pm前必須離開!」真係好鬼直接!! 其實我地係當日的第一批客人,因為果陣都係2:30pm only!更想不到的是,menu內完全無set lunch,只有單叫%單叫.............所以價錢一定唔係便宜.....而且熱飲最平都要15蚊....就係coffee/朱古力..........其實餐廳唔算好大間,有一部份就係比大班人gathering的,另1邊的chair比較優雅,適合2人坐的~這個區,有一個書架全是漫畫及小說借閱呢! 如果wall也是用黑白的配搭會更好 如其他食家所拍的照片,地上真的有成班熊貓公仔大集合呀!!好興奮~仲有好多panda的擺設呢~真
我地4人搭過另1部好了~之後幸好無事~
panda cafe的門口就好似防煙門似的

如果wall也是用黑白的配搭會更好
如其他食家所拍的照片,地上真的有成班熊貓公仔大集合呀!!好興奮~仲有好多panda的擺設呢~真係無處不在呀!! 不過panda方面,估唔到無lover house or pandaX的公仔!
水吧有2個職員,其中的女職員態度麻麻...又唔會主動同客人講野or 推介咩食物好味之類.....我地order完食物之後,好敷衍地repeat order...

幸好氣氛不錯~播放relax的英文歌仲有李聖傑的抒情歌曲呢,但水吧沖coffee中途,無啦啦停電....但過左唔夠5s便無事

主菜--
芝士白汁海鮮長通粉 $50
稱唔上係1份套餐......但係menu那一頁的右邊,講到好似一份set咁......
幸好味道不錯,芝士很香濃,白汁幾香滑,唔會係茶餐廳quality~有多件蟹柳,蜆,尤魚~幾足料!!

另外朋友叫左
芝士焗西蘭花帆立貝+意粉 , 香草白汁什菌長通粉 及白咖哩香茅豬扒意粉(揀晒3款係menu該頁推介的主菜,味道不錯的

飲品--
薄荷朱古力咖啡
想不到我地3人也叫左薄荷朱古力咖啡 !!再另1位朋友叫左latte,佢話幾好飲!最快上菜! 但我地3人點的薄荷朱古力咖啡---- 一杯接一杯上菜的時間真係隔得幾耐,起碼30分鐘!!!!......但算啦,我地都係入黎想玩下食下傾下計..所以都願意等的.,..但想不到每一杯coffee設計的圖案也是超美呀!!!!最突出的就係panda舔舌,非常神似呀!!有一杯似係荷蘭的風車style,另1杯似一個荷包蛋?!?!哈哈~各有特色!!! 味道也很好喝,果然有 濃烈的薄荷味道及少許朱古力的甜味~

可以任扲棋類,集體遊戲的玩具出來玩~不過玩層層叠一跌晒落黎果陣,我地成為全場最嘈的客人tim,哈哈~真係好好玩!同朋友玩得超級盡興呢!!我係大贏家,一局都無輸,因為我多數係穩中求勝,但其中 龍成日製造危機~哈哈....好刺激
  • 薄荷朱古力咖啡
  • 芝士焗西蘭花帆立貝+意粉