餐廳: 大快活
資訊:

2010-10-15 66 瀏覽
清清銀包, 順便睇下有咩coupon 未用 咁岩山窮水盡之制, 又有幾張大快活的送紅豆凍coupon 有我最愛的紅豆冰當然唔可以錯過 咖哩牛腩飯 : (中辣) 咖哩汁香料十足辣度也交足.十分野味 牛腩還有牛根夠腍夠香又入味, 可惜薯仔欠小小未入味汁未撈晒已清了碟上的飯, 下次一定要多飯 焗豬扒飯 : 無疑會與他大佬大家樂黎個較量第一次試大快活的焗豬, 先睇賣相, 足料芝士加上大大件豬扒, 還有波羅,蕃茄等用料十足, 有誠意喎味道方面亦真係唔差 : 蕃茄醬酸甜味十足, 很醒胃豬扒雖然沒有大家樂的厚切和用雞蛋醬炸過, 但份量足足有兩大件, 可能豬扒沒有用太多的鬆肉粉加工, 所以肉過份地有咬口而且鞋, 但汁底也難分勝負, 兩間都是小女子的心水 但整體也是水準之上的豬扒飯再加一杯(多豆) 紅豆冰 真係飽到上心口
清清銀包, 順便睇下有咩coupon 未用
咁岩山窮水盡之制, 又有幾張大快活的送紅豆凍coupon
有我最愛的紅豆冰當然唔可以錯過

咖哩牛腩飯

牛腩還有牛根夠腍夠香又入味, 可惜薯仔欠小小未入味
汁未撈晒已清了碟上的飯, 下次一定要多飯

焗豬扒飯
焗豬扒飯 : 無疑會與他大佬大家樂黎個較量

味道方面亦真係唔差 : 蕃茄醬酸甜味十足, 很醒胃
豬扒雖然沒有大家樂的厚切和用雞蛋醬炸過,
但汁底也難分勝負, 兩間都是小女子的心水
但整體也是水準之上的豬扒飯再加一杯(多豆) 紅豆冰
真係飽到上心口