2010-07-03 54 瀏覽
前排成日落雨,終於有日好天。於是老闆拉大隊,全公司出去諗住食餐好嘅,結果食到一肚氣。當日我哋約兩點半到餐廳,已經過咗食飯時間,人唔係太多;不過因為我哋有七個人,都要其他食客轉枱,我哋至可以一齊坐。初時感覺良好。但到落單叫嘢食就開始出現問題,要重覆三、四次至落啱單;問佢哋有無沙律叫,佢哋就攞碟沙律醬嚟。嘢食味道ok,一般茶餐廳水準。但食食吓其中一個同事碗公仔麵入面有粒釘書釘,佢已經放咗入口,好彩無食到落肚。我哋細細聲叫人過嚟,話佢哋知,佢哋就淨係話唔關佢哋事,係啲雜菜裡面有釘;跟住又話自已係樓面,唔關佢事,關廚房事;但係又無叫廚房出嚟;然後又話負責人唔喺度;跟住就再無理我哋。我哋唔係嚟呃飯食,只想要個交代,同一聲道歉。擾攘咗半個鐘,負責人終於出現;但都係講番差不多嘅說話。總之唔關佢哋事。結果無收碗公仔麵嘅錢,真係多謝晒!

嘢食味道ok,一般茶餐廳水準。

但食食吓其中一個同事碗公仔麵入面有粒
釘書釘
,佢已經放咗入口,好彩無食到落肚。

我哋唔係嚟呃飯食,只想要個交代,同一聲道歉。

結果無收碗公仔麵嘅錢,真係多謝晒!
2010-06-22