2010-05-01 234 瀏覽
昨晚, 我和老公到這餐廳慶祝我們的結婚4週年紀念... 這次是我預備的, 我只告知老公會到尖沙咀美麗華附近食晚飯, 而且係貴夾唔飽的一餐, 叫他先有心理準備。晚飯後, 他當然滿意啦! 因為沒他預期的貴, 也沒他預期的唔飽, 最後他是覺得飽的。而且仲有驚喜, 成晚餐廳的人幫我們影了兩次相, 一次做心意咭, 一次做相架, 仲有就是火焰雪糕哩!昨晚有兩款價錢的二人餐, 分別是$47X 和$52X。因為我們不喜歡52X的選擇, 它只是有半隻龍蝦米多, 但只得兩款主菜; 我們選了$47X, 因為有三個主菜。飲品: 一杯紅酒和一杯白酒 (不過我哋覺得唔好飲)頭盤: 1)蟹蓋 2)海鮮拼盤 3)什麼柚子沙律(但味道很難接受) 4)唔記得湯: 1) 龍蝦湯 2)白湯 (兩個味道一般啦!)主菜: 1) 羊架 2)肉眼扒 3)大蝦天使麵 (這三個的份量和味量都不錯)甜品: 1) 朱古力軟心蛋糕拼雪糕 2) 焦糖燉蛋 (朱古力果個好味呀! 不過, 燉蛋就...像慕絲囉! 餐廳的人話因為不是中式燉蛋, 佢哋用慢火燉

飲品: 一杯紅酒和一杯白酒 (不過我哋覺得唔好飲)
湯: 1) 龍蝦湯 2)白湯 (兩個味道一般啦!)
甜品: 1) 朱古力軟心蛋糕拼雪糕 2) 焦糖燉蛋 (朱古力果個好味呀! 不過, 燉蛋就...像慕絲囉! 餐廳的人話因為不是中式燉蛋, 佢哋用慢火燉, 所以滑啫)
餐飲: 1) 咖啡 2)青檸柑桔 (老公話咖啡超難飲, 我果個就幾好飲, 不會太甜或無味)

整體都不錯!
2010-04-30