2010-01-08 46 瀏覽
早幾日行過去食, 兩個人叫左3樣野,其中一樣幾特別,就係:紅豆冰+奶茶見到隔離有人叫左, 我都未聽過紅豆冰可以溝奶茶。我本來都以為會好甜, 但係個待應話唔會,所以就叫左杯試下。佢無普通奶茶咁甜, 飲到奶茶的香味,杯茶濃淡適中,飲完條(利)唔鞋, 咬落又有一粒粒的紅豆香, 但又無珍珠咁大粒,紅豆煮到剛剛好,無起沙,唔會搞到茶杯底一 pat pat;屬驚喜之作, 值得推薦。沙嗲牛肉+出前一叮配番茄湯底沙嗲牛肉無乜特別但番茄湯底就好得, 味精唔重之餘又有番茄的鮮味,食完仲完全唔會口渴,我仲連個湯底都飲埋,出前一叮煮得唔過淋有咬口, 唔錯!屋企食唔到, 值得出街食, 可惜太好食唔記得左影相。乾炒牛河乾炒牛河炒得有鑊氣之餘, 牛肉都唔差, 個河粉彈口之餘又唔會一舊舊,整體上唔錯,不過唔算有驚喜。總結:跟餐叫的話, 一個乾炒牛河配紅豆冰+奶茶都只係$35, 地方乾淨, d野又有驚喜, 會再去。個紅豆冰奶茶,夠特別,仲得一試。番茄湯底出前一丁,好正,不過下次唔配沙嗲牛,改要其他配搭,免得朕沙嗲味影響個湯底。如果個湯有得淨飲就仲正。至於炒物,水平算係咁。
早幾日行過去食, 兩個人叫左3樣野,其中一樣幾特別,就係:
紅豆冰+奶茶
見到隔離有人叫左, 我都未聽過紅豆冰可以溝奶茶。
我本來都以為會好甜, 但係個待應話唔會,所以就叫左杯試下。
沙嗲牛肉+出前一叮配番茄湯底
出前一叮煮得唔過淋有咬口, 唔錯!
屋企食唔到, 值得出街食, 可惜太好食唔記得左影相。
乾炒牛河

• 紅豆冰+奶茶