話說早於12月中己經book好呢間cafe包場。。。。果陣講明係自助BBQ+刺身任食/飲品任飲時間係3:00~6:00好喇。。。到o左今日gathering o既大日子喇我地3:00上到去,咩都未準備好咩唔係應該3:00就要準備好所有o野比我地BBQ o架咩好喇。。。。BBQ食物未準備好/炭爐都未準備好/刺身都未準備好唔緊要。。我地玩住等。。。等o既期間只係不停供應fruit punch同埋pussy foot差唔到3:45喇,終於都有得燒喇我地40個人,但只係得2個爐,唔好玩啦。。。。點燒呀個火又細個爐又細。。。問題係d食物仲係冰,完住未解凍燒果陣完全拮唔入,夾硬拎去燒都只係出面燶裡面生好喇。。。。時間己經過o左最少60分鐘一片魚生都未見過。。。問個水吧,不停咁講差唔多o架喇,要準備呀,有人送上o黎呀 (咁即係有啦。。有的話我地等都唔緊要。。。。佢一路答我同個搞手都係話有,只不過要時間送上o黎)再如是者。。。。過多30分鐘,即係我地只係得番一粒半鐘去食呢個時候好多人都己經話個爐唔得。。個火完全細個燒唔到。。。好難先熟好喇。。。我地就同個水吧要求不如將一部份食物先整熟比我地食住先,因為
話說早於12月中己經book好呢間cafe包場。。。。
果陣講明係自助BBQ+刺身任食/飲品任飲
時間係3:00~6:00
好喇。。。到o左今日gathering o既大日子喇
我地3:00上到去,咩都未準備好

咩唔係應該3:00就要準備好所有o野比我地BBQ o架咩
差唔到3:45喇,終於都有得燒喇
我地40個人,但只係得2個爐,唔好玩啦。。。。點燒呀
個火又細個爐又細。。。問題係d食物仲係冰,完住未解凍
燒果陣完全拮唔入,夾硬拎去燒都只係出面燶裡面生
好喇。。。。時間己經過o左最少60分鐘
再如是者。。。。過多30分鐘,即係我地只係得番一粒半鐘去食
好喇。。。我地就同個水吧要求不如將一部份食物先整熟比我地食住先,因為果樹太迫人到,有人無得燒。。。。個水吧就話個阿姐唔係度,佢己經好忙,做唔到呢樣o野,咁我就話我唔介意自己整,因為我都好肚餓咩都未食。。。個水吧唔幫我地整又要say no
咁不如開多個爐比我地燒啦。。。三催四請先搵人做,個水吧女仔就只係坐係水吧煲煙,場內唔係不設吸煙咩。。。staff自己又食,仲要成班客係度,好過份
好喇。。。無啦啦有班人入o左o黎
場內有3間房。。有一個大廳同outdoor BBQ場
果班男人就無啦啦入o左我地d房。。。咩唔係包場咩
點解有人可以自出自入。。我地d房間間都用o黎放哂袋同貴重物品
同個水吧理論。。。呢個時候個水吧態度己經好差
佢話係老細d朋友。。。朋友唔係大哂囉
我地比哂錢去book場。。。大o拿o拿成40人成$6000
我地先係客。。。。唔好搞錯
好喇。。。最後要我地將其中一間房o既袋拎哂出o黎去招呼老細個朋友。。。。過份
咁就唔叫包場啦。。。。正一垃圾

好喇。。。。真係等得好耐喇。。。。魚生仲未有
再同個水吧理論,今次就話我地係book場時無講明要刺身,所以無預到比我地
搞錯。。。。搞手係book場時好肯定有講,如果無o既我地絕對唔會book
係$150呢個價錢大把地方比我地揀。。唔需要揀呢個垃圾地方仲要受佢地氣
咁即係點呀。。有定無呀
無。。。。仲要多多excuse
又話呢幾日係christmas好多人book場,一時預備唔到,人手又唔夠
喂。。。大佬,家陣係你做生意呀,要我提你book定刺身
你唔夠人手係你地o既事啦。。。無理由要我地比錢去白等

結果相中o既食物係一樣都無提供過。。。。好差

食物。。。唔得,應該有o既就無,相中o既食物一樣都唔見,都係d好普通o既魚蛋/墨丸/牛丸/香腸/芝士腸/熱狗腸/雞翼/雞扒/牛扒/冬菇/栗米。。。。仲要係完全無解凍
飲品。。。唔得,飲來飲去都係fruit punch同埋pussy foot,仲要提先去refill,唔提就唔裝
態度。。。。奇差,無刺身一早就唔出聲,如果晨早知我寧願拉隊走囉,一開始就拖拖拖,等我地食到咁上下先話無。。。好cheap的生意手法
信用。。。係"零"囉。。。無刺身唔通知,收哂錢,喂。。有刺身同無刺身價錢都差好遠啦。。錢就收哂又唔回水。。。。仲要屈番我地轉頭話我地無預早通知。。。咁o既人真係第一次見,咁樣做生意,就算裝修到幾靚都無用,連最基本做人o既誠信都無。。真係祝你生意興隆
環境係ok
室內都唔差
差......本來話會供應o既刺身。呢個係cafe提供的相片
差。。呢個都係cafe提供o既bbq。話會有o既食物其中一部份
2009-12-27
室內都唔差