2009-12-25 87 瀏覽
平安夜同屋企人諗住去沙田新城市廣場食, 點知夜晚好似有聖誕倒數show!!間間食肆都好多人排隊!!愈等愈肚餓…..忽然就諗起去近近地o既大圍食乳鴿喇!之前睇過幾次雜誌都有講過萃華酒家, 咁我地就入去試下.紅燒乳鴒: d肉質都幾嫩滑!個皮好脆!!仲要送埋我最鍾意食而出面又好少見o既鴿什添!!!哈哈哈哈!!!好食過出面食果d好多!蒜茸中蝦: d蝦好新鮮同埋蒜茸味好香呀!!! ~!所以我都密密食!!下次泥會再嗌多次!紅燒豆腐: 豆腐好滑!椒鹽吊片: 炸得好香脆又唔會太乾白灼牛仔肉: 食牛肉個o時將蒽絲 + 薑絲一齊食~!都幾特別丫~芥蘭炒臘味: 都幾有鑊氣豬油撈飯: 我全晚最鍾意食架!!!不過真係又愛又恨!!豬油雖然好肥既野, 不過d味真係好香!!哈哈!!我又怕肥但係又要食, 我諗食小小冇問題掛!!食完個waiter好nice咁話送幾碗豆腐花俾我地!!山水豆腐花: 依個係附送既甜品! 豆腐花整得好滑! 沙田果然係出名山水豆腐花呀下! 雖然係送o既, 但係都好好食!!最後埋單4個人$847, 仲有張50蚊coupon送!!hahahahahaha!!真係好呀!下次食又可以平50蚊!!今個晚飯o
之前睇過幾次雜誌都有講過萃華酒家, 咁我地就入去試下.

紅燒豆腐: 豆腐好滑!

椒鹽吊片: 炸得好香脆又唔會太乾

芥蘭炒臘味: 都幾有鑊氣

豬油撈飯

今個晚飯overall 都幾好!
真係一分錢一分貨!!
下次會再泥過!!

蒜茸中蝦
紅燒乳鴒