2009-12-06 211 瀏覽
喺元朗返咗工一段好短既時間; 未入去之前; 住喺元朗既舊一堆舊同學就早預告我知; 元朗大把禾桿冚珍珠既好嘢食! 又平又抵!又真係唔講唔知; 咁堅~就呢間食口福茶餐廳; 我冇認真親身拜會過; 次次都係打個電話叫外賣;做外賣;要求簡單: 快; 準; 好味由於我都係元朗廣場返工;路程近~ 送到嚟; 熱辣辣;香噴噴~~~~~~~不在話下不過只要你一肚餓; 一個電話打去; 唔到十五分鐘內必定送到; 絕對餓唔死; 等唔死人接電話既阿姐話頭醒尾冇話聽漏落錯單(每次叫都要走芫茜又多荵少芽菜), 有效率; 做到嘢送外賣既哥哥仔都好有禮貌; 我鋪頭細細; 見到我做緊生意; 都先係門口等一等; 等到我得閒理佢;佢先入黎收錢走人! 就算次次送外賣既都唔同人; 但個個都有咁既教養; 証明訓練有數.上面都係題外話,加分位個酸辣米線冇得 彈!!!味香~湯濃~酸辣適中! 辣得刺激;又不會留係口辣太久;湯底味道酸度啱啱好; 搶唔到材枓味道; 配菜料足; 我試過肥牛; 牛丸; 炸雞亦; 手撕雞; 樣樣都好味; 唯一唔好既係主菜份量好少! 好似牛丸得二粒; 開二俾你; 好似有4口; 不過牛丸大粒極有限啦!不過值得嘉許 係佢

又真係唔講唔知; 咁堅~

做外賣;要求簡單: 快; 準; 好味

上面都係題外話,加分位

個酸辣米線冇得 彈!!!

我試過肥牛; 牛丸; 炸雞亦; 手撕雞; 樣樣都好味;
不過值得嘉許 係佢如果係炸既餸; 會另外分開上俾你; 咁就唔怕佢冧晒又發漲晒

最主要; 一般打工仔; 日日咁食個lunch; 價錢非留意不可
包埋杯飲品(提一提: 熱奶茶都沖得好好飲)***
計埋外賣加一

都係$21.
呢d未叫做抵食夾大件囉!

大家不防去試試!
就算我宜家冇再係元朗返工; 有時放假都專程入元朗探訪下佢! (當然唔係坐係公園叫外賣啦)

食咗一次; 就會有掛念佢既感覺~
証明佢幾好食!!!!!!!!