2009-11-14 94 瀏覽
第五組老板阿WOOD又請我地食飯啦,最初HUNG哥提議去豬骨煲,我話乜又係去豬骨煲呀,我上次係豬骨煲度影過相,今次冇得影喎,可以選梁山泊嗎????(因豬骨煲便宜過梁山泊)之後,HUNG哥同我講,將我番說話同阿WOOD講,阿WOOD又話OK,咁...今餐飯就去咗梁山泊啦.一行8人,包括HUNG哥,阿WOOD,阿TUNG,CONNIE,TONY,IVY,STELLA同埋我.坐定之後,當然又係看餐牌啦,HUNG哥提議食鐵板,個個都選鐵板,(本來我係諗住食壽司定食,後尾先知道,因為叫4個鐵板,佢會送番將COUPON,等下次光顧時,就免費有一個鐵板,所以之後..我都是叫鐵板).大部分人要咗個銀鱈魚定食,其餘的叫了白鱔定食,豬漢堡定食和牛肉薄燒定食,平均一個餐60幾蚊.講番個餐有咩食 :前菜 - 青瓜沙律,酸酸甜甜,開胃菜 刺身 - 超迷你既刺身,可有可冇 湯 - 麵豉湯一般啦 炒什菜 - 麻麻 白飯 - 唔係日本珍珠米,HUNG哥話係大陸種既米,食落口感麻麻 主角 - 銀鱈魚,唔腥,但亦唔代表佢整得好食 迷你三文魚壽司 - 1蚊1件,每人最多三件,真係好迷你既壽司呀. 我個人認為,係度食個中午餐
講番個餐有咩食 :
前菜 - 青瓜沙律,酸酸甜甜,開胃菜

刺身 - 超迷你既刺身,可有可冇
湯 - 麵豉湯一般啦

炒什菜 - 麻麻

主角 - 銀鱈魚,唔腥,但亦唔代表佢整得好食

我個人認為,係度食個中午餐,加埋一,一個餐要70幾蚊,就唔抵啦.不過佢送番2張COUPON,下次可以免費換番2個餐,咁...呢條數先抵番咋.

內在環境
前菜