2009-10-29 575 瀏覽
是次目的是飲宴, 如果唔係黎食, 真係唔會黎呢間, 因為好難搵~~ 全個hall都係宮庭式裝飾, 但燈光太暗, 搞到我好想瞓覺..............鴻運脆皮乳豬全體:皮脆, 但太厚肥膏金巢海中寶:有珊瑚蚌, 帶子, 蝦仁, 連同西芹炒埋一碟, 用個炸伊麵兜裝住百花釀蟹拑:冇乜蟹味, 個蟹拑好似小兒麻痺, 非常之 "大" 隻翡翠玉環瑤柱甫:瑤柱同節瓜都夠林紅燒雞絲大生翅:好比心機, 落足眼力都會搵到條翅蠔皇翡翠鮮鮑片:鮑片冇鮑味, 冬菇夠厚夠大隻, d生菜多到好似2個生菜咁多清蒸大海星斑:條魚都蒸都幾好, 唔太熟, 但又唔會生當紅脆皮燒雞:個皮好薄好脆, 就咁食雞就冇乜味, 但點埋佢個南乳汁就正好多幸福炒飯:睇落好濕, 食落唔濕, 不過冇乜料, 又淡雙喜金菇炆伊麵:好濕, d麵好碎, 淨係食到蠔油味百年好合:即係蓮子百合煲紅豆沙, 唔算太甜, ok美點雙輝:有心形椰汁糕+棉花糖椰絲白兔仔合時鮮果:橙, 好細個

鴻運脆皮乳豬全體:皮脆, 但太厚肥膏
翡翠玉環瑤柱甫:瑤柱同節瓜都夠林
紅燒雞絲大生翅:好比心機, 落足眼力都會搵到條翅
清蒸大海星斑:條魚都蒸都幾好, 唔太熟, 但又唔會生
幸福炒飯:睇落好濕, 食落唔濕, 不過冇乜料, 又淡
雙喜金菇炆伊麵:好濕, d麵好碎, 淨係食到蠔油味
百年好合:即係蓮子百合煲紅豆沙, 唔算太甜, ok
美點雙輝:有心形椰汁糕+棉花糖椰絲白兔仔
合時鮮果:橙, 好細個
2009-10-24