2009-10-18 284 瀏覽
原先book左附近既海港食大閘蟹, 由8.30pm等到9pm仲未有位, 講緊係訂左位架喎火都黎埋, 所以去左聯合既好彩, 呢d時候, 點都有位喇, 地方又大好多雖然呢度無大閘蟹, 但都有其他全包宴既套餐, 我地7個人點左8人餐, 都食得哂, 勁龍蝦片皮鴨餐:上湯開邊龍蝦 (四隻伊麵底) :唔錯, 不過d伊麵唔太夠味, 但龍蝦都算大隻京式片皮大鴨: 可能我地太夜去喇, 無哂, 改為一隻脆皮燒雞(幾好味, d皮幾脆)玉環瑤柱甫: 瑤柱都幾大粒芹香畔水鳳片貴花蚌: 鳳片即係蓮藕片, 切得幾薄好爽, 貴花蚌都好爽清蒸海星班: 有2條既, 肉質夠滑, 新鮮荔茸香酥帶子: 食完一個都幾飽, 不過片帶子都幾細幾薄生滾火鴨粥: 無鴨...所以無呢個粥, 改為白粥, 真係好清腸胃, 有少少瑤柱, 係成窩入面有幾絲, 但煲得幾綿紅酒: 我地一開始話要西瓜汁, 所以就無紅酒喇, 不過d西瓜汁好似糖水溝咁, 麻麻地果盆: 西瓜, 哈蜜瓜同菠蘿, 我太飽無食到可能我地夜左少少, 第一度菜係脆皮燒雞, 之後等左好耐都未有黎, 可能以為我地食完雞係最果度菜, 要吹先到, 唔知係咪全包宴既問題, 叫佢送糖水都唔肯,
龍蝦片皮鴨餐:
玉環瑤柱甫: 瑤柱都幾大粒

清蒸海星班: 有2條既, 肉質夠滑, 新鮮

荔茸香酥帶子: 食完一個都幾飽, 不過片帶子都幾細幾薄
果盆: 西瓜, 哈蜜瓜同菠蘿, 我太飽無食到
可能我地夜左少少, 第一度菜係脆皮燒雞, 之後等左好耐都未有黎, 可能以為我地食完雞係最果度菜, 要吹先到, 唔知係咪全包宴既問題, 叫佢送糖水都唔肯, 非常堅持
我覺得侍應既服務好一般, 問佢先答, 無火鴨粥又唔出聲, 自動改左個白粥又唔通知, 不過食物水準都ok既

菜單
脆皮燒雞