2K
2009-07-13 3 瀏覽
12-7-2009睇了食友的「掃餐牌式」Facebook 相片, 對呢度好有興趣, 呢日專登入跑馬地食 lunch 都係因為佢 見佢地址係「鳳輝臺」, 仲以為好難搵, 但其實喺正養和醫院隔嚟, 由電車總站行到山村道口已見到了. Display 內每一款都想食, 奈何眼闊肚窄, 結果企了近 5 分鐘先決定到買 Yuzu pudding ($28): 滑溜, 密度低, 天氣熱溶得好快... 奶味幾香, 柚子味點到即止, 面頭的粒粒柚子皮 (??) 脆卜卜又帶甜, 加加埋埋幾好食.朋友食 Original custard pudding 配 Kuromitsu 沖繩黑蜜 ($25): 一樣滑溜,「原味」其實無乜味, 香甜味全賴一小兜濃郁黑蜜汁, 不過都幾好食的.小店只做「立食」及外賣生意, 女店員 (老闆娘?) 友善好客, 感覺幾好的一個地方.下次食 orange jelly 定抹茶紅豆布甸好呢...
12-7-2009

下次食 orange jelly 定抹茶紅豆布甸好呢...
柚子
original custard 配 Kuromitsu
2009-07-12
$27 (其他)
柚子
original custard 配 Kuromitsu