2009-06-29 14 瀏覽
雜誌介紹Starbucks crossover GOD立即過來望望。這間Starbucks其實都幾隱蔽, 不過入面都算大。其實這個只有一個百多呎位佈置成香港舊式茶餐廳,仲有做埋60/70年代的街景,好多人都特登去拍照。我們興奮地拍了照,正式試食-咖啡菠蘿油: 有咖啡味的包, 1cm厚的牛油 , 帶著懷舊的心情吃了兩啖後, 終於還是靜雞雞用刀撥走了一半, 實在太高卡路里了-焦糖咖啡啫喱星冰樂: 太好飲了,我平日已經戒了冰凍飲品,但我成杯歎晒, 滑滑的咖啡啫喱做底,每啜一啖便有cream, 咖啡冰加滑滑啫喱在口裡,心情靚晒不過lunch time多人時, 要等十分鐘左右才有咖啡菠蘿油, d Starbucks人都好好咁走來問我們食物到齊未,然後幫我們追,估唔到有service架喎!

2009-06-17
  • 咖啡菠蘿油