訂位時, 訂埋蟹鉗, 同問左dbs, 單點有八五折遲左半個鐘去酒家, 初初仲驚會無位, 因為openrice的食評話鳳城的食物非常好, 平日都好爆, 訂左位都要等半個鐘, 所以都諗應該無去錯掛. 但一生人第一次食飯食到一肚氣.去到睇到連埋我地得三枱客, 心諗經濟真係咁差.?開始落單前問女侍應, 全部都八五折? 佢答係呀.1, 早一日訂的蟹鉗@48/隻, 超好味, 都係因為佢而去.2, ,鍋貼大蝦(蝦多士)一人一隻@12/隻, 加埋沙律醬又係好好味, 3,鳳城炒飯, 都ok, ,@88 不過個menue, 第一頁寫98, 中間又寫88, 問同一女侍應有乜唔同, 佢話一樣. 食完呢三樣, 傾下偈, 等左成半個鐘, 叫左的啫啫菜煲同炸子雞(半隻),都未來, 問一問女侍應佢話好快再等多幾個字, 問女侍應, 佢話我無落單, 我地四個都嚇一嚇, 係佢落單架0咼, ok, 你話無, 又話好快, 咁再等4, 啫啫通菜煲,,@68 幾好食, 普通炒通菜味. 個啫啫煲有少少無聊5, 炸子雞(半隻, 超少, 不過都好好味.6, 北京豬肉餃子(10隻, ok7, 高力蛋白豆沙(4粒) , 好味酸菜:@15
訂位時, 訂埋蟹鉗, 同問左dbs, 單點有八五折

去到睇到連埋我地得三枱客,
心諗經濟真係咁差.?

開始落單前問女侍應, 全部都八五折? 佢答係呀.

5, 炸子雞(半隻, 超少, 不過都好好味.

6, 北京豬肉餃子(10隻, ok

7, 高力蛋白豆沙(4粒) , 好味

酸菜:@15 無食到

茶@10一位, d水真係貴

每樣食物中間, 起碼隔十五分鐘.

埋單, 再加一

埋單時, 高潮來了. 首先女侍應拎單埋來, 我見到六百幾, 咁我俾dbs卡(有八五折), 佢話張單打錯, 拎左張信用卡走左, 心諗(算, 唔該你快d), 隔左十分鐘, 佢拎張單五百幾, 仲碌左卡, 咁例牌check check 單, 發覺有d有八五折, 有d無, 咪問下女侍應, 你又話全部都有八五折., 佢睇一睇, 話對唔住打錯了, 又立即拎走張單, 但無還返張咭, 再等多一陣, 佢拎張新單俾我地, 又係六百幾, 仲要全部無八五折, 佢話因為我地叫左一樣特價送, 所以全部都無八五折了, 果一刻, 真係四個人一齊火都嚟, 我地叫時無話係特價0咼, 仲要一樣特價, 其他全部無折?, 個女侍應見我地嘈, 立即找了個男經理, 男經理幾有禮貎, 咁我地講返, 頭先落少左單, 遲左咁多我地都算了, 我地問左話全部係八五折, 女侍應又話係, 佢第一次打錯單, 第二次有d係八五折, 第三次可以全部無折, 真係服務好唔得, 咁經過一陣的理論後, 男經理都知係佢地的侍應答錯同做錯, 咁佢俾返個張有一部份係八五折的單, 我地埋單五百幾. 最諷刺, 印單總數:4. (又唔係好多單, 好多客, 咁都錯幾次, 單都要印四次, 碌卡碌完又要取消, 再碌), 我覺得係個女侍應錯係完全要再培訓, 經理的態度還合格.

今時今日, 咁的服務態度......睇可以捱到幾耐. 最後終於明白點解得三枱客, 我們一定不會再去呢間

尖東分店.openrice有人講過服務不太好, 原來真係可以咁差.

P.S.無停車場
2009-03-31