2009-03-19 40 瀏覽
同阿哥行完元朗廣場,見網上食評唔錯,走過離試下。開左兩個鋪位都要等位,好多人企門口,成9點都仲要等半個鐘。d阿姐做到喘晒氣,唔駛旨意有好面色你睇。豬腸鍋 - 豬腸初上時有點un,我地由佢繼續炆,點之越煮越辣,入味又唔un,而且好多豬腸,食極都仲有,d大豆芽同類似魔芋的東西,入晒味好正。阿哥之前食過牛肉鍋,佢話好少牛肉,其實可能係俾佢個朋友食晒。我地叫小辣都已經好辣,總括來講“辣”味多過“麻”味,如果加多d花椒同香料應該會更好。牛肉 x 2 - 鮮牛肉片,新鮮程度一般,可能個湯底太濃,滾咩都冇晒鮮味,所以d牛肉唔駛咁靚掛。其實一碟都夠,初時阿哥話d鍋好少餸,叫左兩碟,都食唔晒。西洋菜 - 叫麻辣鍋送既,d菜吸晒辣油,超級辣,好似有d折磨個胃。口水雞 - 食完麻辣鍋,對比之下呢個無咁辣,味道一般,都係果句,唔夠麻味同香料。蒜蓉青瓜 - 酸酸地,又爽脆,解下辣唔錯。

蒜蓉青瓜 - 酸酸地,又爽脆,解下辣唔錯。
  • 麻辣豬腸鍋
  • 蒜蓉青瓜