2009-01-15 59 瀏覽
唔知原來呢間我差唔多每年冬天都個個禮拜去o既重慶竟然會係Openrice﹗仲要原來係有D拿手菜﹗每逢冬天都好喜歡同一班朋友去打o下邊爐,仲要個個禮拜都會去﹗重慶變o左我地聚腳地﹗地點對於有D人係唔方便﹐但我地都係附近住﹐無問題﹐而且有位泊車﹗每次食野前﹐都有得大混醬﹐一o黎到就有一大盤醬料俾你地撈﹐其他地方已經好少有得俾你地去咁混醬我唔食牛﹐但班friend就好鍾意呢到D肥牛﹐我見個外表都好靚﹐肥的部份很平均我就好鍾意炸腐卷﹐點一點入湯底﹐好好味﹗服務方面﹐可能我地熟得濟﹐好多時都係自己搞﹗﹗不過去呢D地方都唔會expect有D咩service﹗﹗但係o個到大部分人都好好o架﹗我地另外一個好鍾意呢到既原因係可以食到好夜﹐我地次次都3-4am先走﹗﹗一路慢慢拾﹐加上20蚊3支beer﹐好正﹗最後﹐我想介紹一下羊腩煲﹐都唔夠媽媽煮得好味﹐但唔會太咸﹐D肉唔會好chewy﹐有足夠既羊味﹐但唔會穌﹗ 大家可以去試試

重慶變o左我地聚腳地﹗

我就好鍾意炸腐卷﹐點一點入湯底﹐好好味﹗