2008-09-23 16 瀏覽
自 從 半 年 前 試 過 超 搵 笨 又 超 難 食 嘅 新 阿 宗 麵 線,真 係 見 到 麵 線 都 驚 驚 哋 ,但 阿 土 麵 線 卻 啱 啱 相 反 ,起 碼 味 道 對 辦 好 多 ,而 衛 生 環 境 及 食 物 質 素 亦 好 過 新 阿 宗 N 倍 !價 目 表 又 清 楚 易 明 ,仲 有 埋 英 文 及 日 文 版 本 添!3 個 size 及 7 款 配 菜 任 你 配 搭 ,一 碗 麵 線 嘅 基 本 配 料 已 包 括 有 大 腸 、蒜 汁 、芫 茜 及 香 醋 , 7 款 配 菜 我 試 咗 6 款 ,大 部 份 味 道 都 唔 錯 . . . 除 咗 蝦 肉。辣 榨 菜 、辣 菜 甫 及 辣 蘿 蔔 雖 然 任 落 ,但 唔 好 咁 貪 心 呀!因 為 真 係 幾 辣 架 !大 腸 麵 線 加 咗 蚵 仔 、蝦 肉 及 蟹 肉 ,$36 大 大 碗 實 夠 飽。麵 線 味 道 跟 台 灣 似 足 8 成 ,若 麵 條 再 幼 身 啲 就 更 佳,大 腸 非 常 爽 滑 但 份 量 太 少 ,蟹 肉 反 而 出 手 意 料 咁 鮮 味 ,蚵 仔 就 更

大 腸 麵 線 加 咗 蚵 仔 、蝦 肉 及 蟹 肉 ,$36 大 大 碗 實 夠 飽。麵 線 味 道 跟 台 灣 似 足 8 成 ,若 麵 條 再 幼 身 啲 就 更 佳,大 腸 非 常 爽 滑 但 份 量 太 少 ,蟹 肉 反 而 出 手 意 料 咁 鮮 味 ,蚵 仔 就 更 有 驚 喜 ,大 大 隻 新 鮮 肥 美 ,睇 張 相 就 知!
辣辣配菜任落
麵線味道唔錯
蚵仔大大隻新鮮肥美
蟹肉亦份量十足
$30 (其他)
辣辣配菜任落
麵線味道唔錯