2008-04-29 5 瀏覽
禽晚同愛人再食半價時段,發現的確如前面網友食評所言貴左又差左。最激氣的是,MENU上寫明35蚊劍魚腩刺身一碟四切(即係一碟有四片),正常情況之下,坊間所有日本食肆的刺身,其每片厚度都一定係厚過用黎造壽司的厚度。講番我禽晚果碟劍魚腩刺身,個師傅居然俾左六片好明顯係用黎造劍魚腩壽司的料俾我,如果新鮮好味的話,我覺得厚薄絕對無所謂,問題係果六片劍魚腩每一片都有渣(應該話成塊都係渣),仲要一D劍魚味都冇,咁樣真係令我無辦法接受。我女朋友話有一塊真係食唔落,因為根本咬唔到!做刺身的魚唔能夠有渣係最基本要求,呢D有渣部位全部唔用係常識黎嫁啦,有乜理由仲會出俾客食嫁?少少渣我都算啦,竟然係六塊都全部係渣囉!半年內唔會再黎!今次一定要比個喊樣先得!

半年內唔會再黎!今次一定要比個喊樣先得!