(非會員)
2007-11-03 96 瀏覽
早幾日同班同事去旺角道煌府食飯,叫左幾樣,整體唔錯:大隻佬叉燒:個汁好好味,夠「林」,唔錯!片皮鴨:好抵食,68蚊,鴨皮好脆,good!二食炒鴨絲好獲氣,不過多左少少油。雞燉翅:198蚊,我地7個人去食每人都有一碗,都幾多翅,個湯都好好味,唔錯!羊腩煲:我本身唔太好羊,不過見我同事食得好滋味,我就陣係食左片枝竹,覺得個味濃左d~上湯菜心:最冇味既一個送,唔夠鹹,呢個爭d!大閘蟹:38蚊隻,唔太大隻,不過都ok,好多膏,仲有杯薑茶跟埋,幾好!醬爆花膠筒:都幾多花膠,夠獲氣,味道少少辣,幾惹味,不過要趁熱食,凍左d花膠會有少少腥!燕窩鮮奶燉椰皇:好香好滑,唔太甜,正!果晚服務都幾好,可能因為唔太多人,都成日有人同我地換碟,同埋成日有人幫我地羊腩煲加d菜落去,都幾細心。係個少鴨絲慢左d,要催兩次先到。七個人每月130蚊,都算抵食,而且食物水準幾好,會再黎食!環境幾好,一d都唔迫,而且個場好靚!
早幾日同班同事去旺角道煌府食飯,叫左幾樣,整體唔錯:

大隻佬叉燒:個汁好好味,夠「林」,唔錯!
羊腩煲:
上湯菜心:最冇味既一個送,唔夠鹹,呢個爭d!
燕窩鮮奶燉椰皇:好香好滑,唔太甜,正!