(非會員)
2007-10-14 23 瀏覽
國慶日午市去食, 1pm入座率都到一半, 坐下招呼好似很好, 落完時逐樣覆述番叫左咩俾你聽, 驚你填錯號碼。落單不用三分鐘即上到『牛油雞翼(六隻)』, 分別係三隻中翼連翼尖, 同埋三隻搥。未食前, 真的想問下老板, 每隻雞係有多少隻雞翼呢? 佢又有多少隻腳呢? 一入口, 我就覺得問來都多餘的, 同以往的牛油雞翼比較上來, 牛油的香味唔覺, 卻感覺係一口肥油, 以往沒有油林林的感覺現在附上埋。三絲檬粉一般, 料很少, 無咩烹調技巧可言。椰青海鮮焗飯, 吃到少少椰味的豆粉獻汁, 海鮮粒都唔多, 不過椰子汁會成杯俾回你。可幸的叫了一個入得口同吃得過的咖喱牛腩, 不過連埋上的法式麵包我就不懂欣嘗, 相信法式麵包不會如此劣質的。越式炒西籣花不過不失, 只係我覺得略為鹹了一點。繼上次在葵芳吃飯後, 又發現一個『優質』的女服務員, 一見人停了手就問人係唔係唔要, 在此希望各位有幸做食肆的人, 唔好再當個個食客都係機器或者係焚化爐, 當人食野食到咁上下都要消化一下先再吃下去的, 下次見到人停手唔好即時問人要唔要, 等待多兩三分鐘都見唔到客人掂檯上食物先埋去問人, 咁人客先唔會有個錯覺你係趕人走囉。我最

繼上次在葵芳吃飯後, 又發現一個『優質』的女服務員, 一見人停了手就問人係唔係唔要, 在此希望各位有幸做食肆的人, 唔好再當個個食客都係機器或者係焚化爐, 當人食野食到咁上下都要消化一下先再吃下去的, 下次見到人停手唔好即時問人要唔要, 等待多兩三分鐘都見唔到客人掂檯上食物先埋去問人, 咁人客先唔會有個錯覺你係趕人走囉。我最憎就係一放下筷子就埋檯趕住收野的侍應, 你叫我如何有心情付多一點貼士俾你呢。