餐廳: Tokio Joe
資訊:

2007-05-18 475 瀏覽
舊同事約敍會,地點指定中環(佢地知我MK人唔鐘意)所以比我揀食肆,最後我揀咗Tokio Joe。貪佢嘈可以吹水輕鬆D都得,就算幾fine dinning但唔講野好悶架碼,由其飲多兩杯落肚聲線會随住酒精量而增加,所以呢度氣氛最啱我lor,當然食物質素最重要…………出色嘅roll嗎。天婦羅––有水準,local 啲來講:皮薄ham靚,南瓜至愛,好香甜呀。刺身––大厨華師父執嘅,印象中帶子好鮮,油甘,三文魚腩都好正。生蠔––厨師用酸汁將生蠔海鮮味拖晒出來,高手絕配。卷物(Roll)––掛住講嘢比人食哂,慘!好鐘意呢度裝修,能夠將傳統日式detail結合西方簡約,設計師唔通係外國長大日本人,加上現場八成外國人,好老蘭feel。埋單$1350 四個人飲埋sake食得飽,諗起旺角藏戶,呢度超抵喇。呢度個老細真係有計兼有料,做裝衣個陣比利豐賞識買埋,轉搞老蘭又有聲有色,以為鬼佬塭番D鬼佬錢更係易D,玩埋海洋公園比你睇,服味。Alan Zeman 你叻,我幫襯你。
生蠔––厨師用酸汁將生蠔海鮮味拖晒出來,高手絕配。
卷物(Roll)––掛住講嘢比人食哂,慘!
Alan Zeman 你叻,我幫襯你。