2006-11-30 189 瀏覽
睇雜誌,見到克勤的婚宴的菜單,竟然和我係早前出席的菜單,有九成九相似。雜誌講到,兩萬元一席,我相信作大居多。我去那婚宴,都有三十六圍。都係那個宴會ballroom.有live Jazz band唱歌。氣氛一流。那圍酒席,菜式包括:乳豬全體焗釀大嚮螺玉環瑤柱甫椰皇肘子燉翅炸子雞蒸東星班芋頭炒飯干燒伊麵Tiramisu即得一提的是:焗釀大嚮螺,係一個大嚮螺,釀入螺肉,加上洋荵,薯蓉,有小小咖哩味,幾特別,幾好味。椰皇肘子燉翅,湯好清甜,好熱肋肋,翅都唔錯,不過份量就好少,整體係好的。好味同埋賣相好靚,係一個碟上,碟上舖上了一層鹽,伴有兩粒八角,加埋雪白的椰皇,構成一件美麗的構圖。又可以穩固椰皇,不會朗來朗去,方便食用。甜品係tiramisu, 呢度的tiramisu, 唔會失準的,好好味,好特別,中西合璧。其他菜式都唔錯,不過都係標準婚宴菜式,不作果別描述。

那圍酒席,菜式包括:
乳豬全體
蒸東星班
芋頭炒飯
干燒伊麵
Tiramisu

其他菜式都唔錯,不過都係標準婚宴菜式,不作果別描述。