2006-11-12 1245 瀏覽
地址: 銅鑼灣波斯富街99號利舞台廣場5樓電話: 2241-4222菜式: 京川滬星期五,一班好友聚會,兼為其中三位朋友慶祝生日,本來選了一間附近的泰國餐廳,但那一間餐廳太旺,要求我們8時交抬或8時才入席,一是太早,一是太晚,最後決定去俏江南,-因為佢冇時間限制-切餅費(之前那一間要收$6位)-而且以前食過,知道佢前身是一間戲院,裝修後環境非常好-當然,食物有番咁上下水準最後我去到,我想講實在是better than I expected,因為我訂枱時是話9個人,但重來冇要求佢俾房我,但佢竟然俾間房我,重好靚,好private,讓我哋一大班朋友可以大大聲,好舒服地吹水。講番食物,中庸來說,大約75分啦,但一切加上賣相、服務和環境,突然一切都變得美好,即時可加到85分。我們共叫了六個餸,一個糯米飯,兩客點心。-) 晾衣白肉- 白肉以一木架晾著,醬油非常好味,但白肉是比較乾及韌-) 松鼠桂魚- 麵粉較多-) 樟茶鴨- 比較乾-) 石滾肥牛肉- 上枱時是生牛肉,侍應以二百度滾油,配以大量香草,即時在我們面前煮熟,非常特別,雖然肥d,但d香草弄得d牛肉好好味-) 羊煵煲- 我本身不是很好羊,但
地址: 銅鑼灣波斯富街99號利舞台廣場5樓
電話: 2241-4222
菜式: 京川滬

-因為佢冇時間限制
-切餅費(之前那一間要收$6位)
-而且以前食過,知道佢前身是一間戲院,裝修後環境非常好
-當然,食物有番咁上下水準

-) 松鼠桂魚- 麵粉較多
-) 樟茶鴨- 比較乾
-) 石滾肥牛肉- 上枱時是生牛肉,侍應以二百度滾油,配
-) 羊煵煲- 我本身不是很好羊,但都食,唔錯
-) 上湯莧菜

另外,我帶來了兩個五inch.的小型生日蛋糕,但在冇收切餅費下,依然好有心機把"每個"蛋糕分為9份,真是好服務。