2024-03-24 73 瀏覽
吃肉都仿佛在吃土豆🥔马介休球🐟说是一种鱼,但感觉是混合了土豆泥的肉泥,所以整个口感更像是绵软细腻的土豆,但又带了丝鱼肉的纤维,还蛮特别的青口贝做的稍微有点腥🦪,但神奇的是青口贝上上下下的又都是土豆,上面一层烤到酥脆的土豆包裹着软嫩的青口贝,下面一层糯糯沙沙🥔,口感蛮丰富有层次的🍻我觉得味道就一般,但这个小啤酒蛮好喝的
吃肉都仿佛在吃土豆🥔
🍻我觉得味道就一般,但这个小啤酒蛮好喝的
2023-08-03 1428 瀏覽
來到澳門當然想食吓葡國菜啦。因為太遲book的關係,好幾間心水餐廳都滿座。而喺OpenRice見到食評,呢間好似味道好之餘又幾容易book,所以就book咗呢間。地理位置都好方便,喺氹仔官也街附近,地方亦都很大。容納到好食客。椰青$32,都幾清甜。葡式燒乳豬$228呢個真係好好食,有大約七至八件,大大件。乳豬皮很脆,味道香。炸馬介休球$98 有五粒,大大粒。熱辣辣。不會死咸西洋白酒煮蜆$98份量很多,蜆大隻西洋焗鴨飯$98。呢個本身期望很高,鴨肉少,無乜鴨香,飯太過乾。有啲失望。葡式海鮮飯$108。份量都很多。配料都算多,味道得香。蒜蓉炒雜菜$68味道正常。朋友們食完都讚好,絕對可以回頭再吃。價錢很經濟,用付款,自動對換葡幣的金額,變相再平多少少
來到澳門當然想食吓葡國菜啦。

因為太遲book的關係,好幾間心水餐廳都滿座。

椰青$32,都幾清甜。

葡式燒乳豬$228
呢個真係好好食,有大約七至八件,大大件。
乳豬皮很脆,味道香。

炸馬介休球$98
有五粒,大大粒。熱辣辣。不會死咸

西洋白酒煮蜆$98
份量很多,蜆大隻

西洋焗鴨飯$98。
呢個本身期望很高,鴨肉少,無乜鴨香,飯太過乾。有啲失望。

葡式海鮮飯$108。
份量都很多。配料都算多,味道得香。

蒜蓉炒雜菜$68
味道正常。

朋友們食完都讚好,絕對可以回頭再吃。

價錢很經濟,用[支x寶]付款,自動對換葡幣的金額,變相再平多少少

• 炸馬介休球
2023-05-28 1360 瀏覽
今次去左做遊客食葡國菜,叫熊貓葡國餐廳,主打食左葡國雞同烤乳豬。總括而言,一個字 - 熱!烤乳豬係即烤既,食落又香又脆,好味但要200幾蚊,budget有多既即管一試!葡國雞就唔似香港咁,唔會太咸or太重椰奶味,送飯perfect池!雖然份量不算好多,但3個人都夠食既!熱度:🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥好味道:👍👍👍👍好奇度:🫶🫶🫶🫶🫶性價比:🤔🤔🤔 (食多一餐都驚破產了…$.$)

熱度:🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥
好味道:👍👍👍👍
好奇度:🫶🫶🫶🫶🫶
性價比:🤔🤔🤔 (食多一餐都驚破產了…$.$)
葡式烤乳豬
焗葡國雞
2023-05-26
葡式烤乳豬
焗葡國雞
2023-05-17 858 瀏覽
已經有好長時間沒有去過熊貓,今次過來玩兩日,順道午餐於此。人流不多,感覺有點舊,點了非洲雞及燒茄子,味道非常好,份量也大。店員有禮,招呼適當,令客人感覺親切總括而言,熊貓仍然是值得再來的餐廳
已經有好長時間沒有去過熊貓,今次過來玩兩日,順道午餐於此。

店員有禮,招呼適當,令客人感覺親切

總括而言,熊貓仍然是值得再來的餐廳

2023-05-17
  • 燒茄子
  • 非洲辣雞
2023-04-23 1147 瀏覽
去到澳門梗係要食葡國菜啦😆今次係冇上網搵任何資料是但入咗一間葡國餐廳,因為都係比佢哋嘅裝修吸引咗所以入去試吓,入面人流唔算好多本身都以為嘢食都普普通通,點知真係驚喜咗,好多人話去澳門一定要食乳豬🐽,所以我哋都試咗,佢哋嘅乳豬係偏向重口味,但係真係好香口,外皮好脆,可能都係因為好濃味所以小編都好鍾意,豬肋骨🐷都係無論去到邊度都一定要食,豬肋骨就正常發揮但係好食嘅可以叫😋小編全家人都非常鍾意食澱粉,所以就叫咗蒜蓉包,我哋仲輸到蒜蓉包價錢到底會幾錢,點知真係大跌眼鏡👀,全部人都估錯晒,只需要$20都唔使已經有四塊🥹,真係唔係好多地方可以食到,仲要呢個價錢呢個質素,因為去到呢啲地方旅遊真係唔好聽太多人吹噓得太誇張嘅地方,反而去啲小眾嘅地方仲令大家有驚喜😍😆
2023-03-22
2023-03-11 1135 瀏覽
環景舒適,地方寬趟,餐具乾淨,服務招呼態度好,食品保持唔到當年水準,有進步空間,出菜夠快,燒焗馬介休太咸,葡式焗青口太干冇葡汁香味,葡國田園雜菜沙律一般,而炸草鞋龍利魚,香草烤羊排,紅酒炇牛尾保持水準,甜品香芒布甸不值一試。
2023-03-08
  • 炸草鞋龍利
2019-10-16 1797 瀏覽
這間萄國餐廳是我覺得味道依舊美味從沒有改變的讃,雖然這間餐廳不是什麼出名網紅的餐廳,但是我覺得味道非常之正宗,雖然在隱約的路便上,但我每次來澳門也一定會去的我最喜歡就是馬介休薯絲,這味菜和中國人的喜歡鹹魚有點相近但是用上烤焗就別一番風味了,而牛排可能比美其他的🐂扒店,真的令人一試難忘。
這間萄國餐廳
可能比美其他的🐂扒店,真的令人一試難忘。
2019-07-05 1496 瀏覽
澳門二個字係人都知道以前是葡萄牙植民地,建築、飲食都帶有葡式文化至今,今次嚟澳門,除咗去賭場玩吓,四處尋找靚景打下卡,買下手信,重點是搵D葡菜食下,行經氹仔官也街手信街在各店試食,行行來來不經意發覺一間好隱蔽葡國餐廳,大家商付下,決定入去醫醫肚,內裏寬躺幽靜,看看餐牌價錢幾實惠,先來燒乳豬,皮脆肉香多汁,必吃,我最愛秘制燒風鱔肉厚香滑,正!炸馬介休球,唔錯!非洲辣雞因汁底多帶辣,適合伴飯或麵包,所以叫了豬仔包及蒜茸飽來伴食,嘩好OK喎,好脆,什菜馬介休不過不失,吃飽喝足又去行手信街。
2018-06-28 2575 瀏覽
從香港到來,兩年前第一次食熊貓,已經有驚喜,今次3人點了低溫慢煮厚燒牛筋骨,慢煮一向都不失望,果然肉質嫩滑而入味,脂肪位不多,肉汁,牛味香濃,可惜的是如果配菜是薯蓉把肉汁都不浪費會更好.再點了以前叫過的乳豬,風味保持,肉質嫩滑,皮脆.由於太多肉,點了個普通的葡汁焗什菜,正正常常,餐飲點了紅酒特飲,果然食牛是要配紅酒。。。正
2018-06-27
2018-03-18 1911 瀏覽
间店噶位置唔算难稳,按照地图行过来就稳到,去到里面比较少人,餐厅好静除左客人噶声音就听到雪柜运行声。今次2个人点左大众推荐的炭烧猪仔骨(其实就系猪肋骨),味道唔错,好香,马介休炒饭都好好食。
炭烧猪仔骨
炭烧猪仔骨
2017-09-18 2316 瀏覽
和朋友偶然經過,總體感覺還是不錯的。服務態度挺一般的,畢竟晚飯點人很多,站在那裡過了一會才有人來招呼。點菜不知道招牌是什麼就隨意地點了豬肋骨,海鮮燴飯,雜菜馬介休。豬肋骨這個強烈推薦。選擇了肥瘦相間的肋骨,醬汁是甜的。烤出來的肋骨還保持著嚼勁但又已經挺鬆軟的。用刀一下子就能切下來。海鮮燴飯這個價格的燴飯量卻很足,反正我們倆個沒吃完。海鮮也挺多的,有青口蝦之類的。飯有一點點幹,不過還是好吃的。雜菜馬介休這個純屬點錯,本來想點炸馬介休球的。這道量同樣很足,但是實在是太咸了,除了馬介休和咸味,就沒有其他感覺。不太好吃,這道就不推薦了。雖然吃飯也沒配水,但是性價比挺高的。量每個都挺多的,重點是豬肋骨太好吃了!
和朋友偶然經過,總體感覺還是不錯的。

豬肋骨
海鮮燴飯
飯有一點點幹,不過還是好吃的。

雜菜馬介休

烤豬肋骨
烤豬肋骨
2016-09-10 3792 瀏覽
本來想去附近兩間比較正宗的葡菜餐廳試試運氣,怎料都滿座。行到好累,見到附近這間有客人出入又有位,就決定試一試!餐廳裝潢比較舊。侍應都好似唔憂做咁,要叫好耐先有人招呼。薯絲馬介休,炒得幾香,不過好鹹,要飲番好多水/茶。馬介休肉都幾多。葡式焗青口。這個唔錯,上枱同入口都好香,乾身,青口唔會太靭。但下面的薯蓉比較淡,欠缺了點調味。

餐廳裝潢比較舊。侍應都好似唔憂做咁,要叫好耐先有人招呼。
薯絲馬介休
葡式焗青口
葡式焗青口
2016-07-18 3460 瀏覽
第一站去澳門放低行李hotel check in 後食個下午茶更係賭兩手, Yeah.. 贏左. 第二站去食晚餐選了N年前食過的熊貓葡國餐廳, 很久沒來, 今次好味過N年前, 又不是肚餓不知點解今晚四道菜都好鬼好味, 下次必定再來.2人份量焗青口           鮮甜芝香燒牛肋骨       肉味濃郁魔鬼大蝦       爽口彈牙馬介休炒飯   干身豐富
2人份量

2016-06-05
  • 忘記了名字
  • 好似叫魔鬼大蝦
2014-07-12 8374 瀏覽
2014年7月9日同男朋友行官也街,大家都無特別plan去邊間食,亦無做research,我們喜歡隨心去揀餐廳!行行下比熊貓餐廳門外既餐牌吸引!佢既燒豬肋骨好似好正,就入去試下!首先坐低我地係第一枱客!講下d食物質素先!1. 炸馬介休球 好味,不過似食炸薯多d可能我唔知馬介休係乜味haha不過係炸得鬆脆!正!2. 焗青口 蒜香焗青口都係正常,ok ge幾新鮮好香份量都每人食到三隻,底有薯熔不過就無味既3. 鹽燒盧魚 呢個大推,唔多骨,岩晒d懶,haha檸檬比得唔夠!燒得好香!好味4. 燒牛肋骨 呢個都係普通啦 食牛仔骨咁佢好就好在唔會好難咬 好林幾好味!最衰係我嗌錯啦,明明係想食豬肋骨!!仲嗌左一人一杯薄荷什果特飲,成三十蚊杯我就覺得一般,男友就中意飲!整體環境ok 價錢合理 !
2014年7月9日
首先坐低我地係第一枱客!講下d食物質素先!
1. 炸馬介休球

好味,不過似食炸薯多d
可能我唔知馬介休係乜味haha
不過係炸得鬆脆!正!

2. 焗青口

蒜香焗青口都係正常,ok ge
幾新鮮好香份量都每人食到三隻,
底有薯熔不過就無味既
3. 鹽燒盧魚

呢個大推,唔多骨,岩晒d懶,haha
檸檬比得唔夠!燒得好香!好味
4. 燒牛肋骨

呢個都係普通啦 食牛仔骨咁
佢好就好在唔會好難咬 好林
幾好味!最衰係我嗌錯啦,明明係想食豬肋骨!!

仲嗌左一人一杯薄荷什果特飲,成三十蚊杯
我就覺得一般,男友就中意飲!
整體環境ok 價錢合理 !
2014-07-09
2014-01-03 6639 瀏覽
準備迎接新的一年,但太遲訂位周圍的葡餐都無位,WALK IN只有熊貓有位,即時食得。尼到環境好舊,好似電視上八十年代的餐廳一樣,裝飾都好舊。首先上枱的是薯茸青菜湯和牛尾湯,稀稀的,不像平日葡餐湯的濃郁,牛尾湯完全無牛鮮味,很一般。第二個是忌廉馬介休,里面有好多蘑菇片,但感覺不停出水,令這道餸口感很怪,無芝士味,馬介休就食到一大舊一大舊,不太均勻。第三道是很多人推介的燒乳豬,隻豬仔好肥下,有少許豬腥味,口感燒得岩岩好,皮薄脆,味道偏咸,算是今晚最好食的一道餸。最後一道是葡式焗海鮮飯,不推介不推介,飯濕冧冧且無味,海鮮又好唔新鮮咁,尼餐令人頗為失望!
尼到環境好舊,好似電視上八十年代的餐廳一樣,裝飾都好舊。
牛尾湯完全無牛鮮味,很一般。
無芝士味,馬介休就食到一大舊一大舊,不太均勻。
第三道是很多人推介的燒乳豬,隻豬仔好肥下,有少許豬腥味,
口感燒得岩岩好,皮薄脆,味道偏咸,算是今晚最好食的一道餸。
尼餐令人頗為失望!
忌廉馬介休
燒乳豬