2019-04-04 275 瀏覽
在大三巴遊玩見到這間餐廳,見裝修比較有特色又方便,就上去了。餐廳內部的裝修也有特色,但假日晚餐時段一入餐廳見到只有一兩檯客人,很擔心會伏。沙爹牛撈麵撈麵沒有問題,但牛肉很韌,很難咬斷的程度,最後都是食不下。葡國雞飯葡汁正常,雞肉不但不入味而且有雪味。葡國腸炒飯感覺炒飯一定不會伏啦,怎知米飯濕軟而且炒得不均勻導致有些很淡有些很鹹。咖喱牛腩飯牛腩也是很韌,不是用咬的而是需要撕扯才能食到。總結不太建議大家來食,味道不太好又不便宜。

沙爹牛撈麵

撈麵沒有問題,但牛肉很韌,很難咬斷的程度,最後都是食不下。

葡國雞飯

葡汁正常,雞肉不但不入味而且有雪味。

葡國腸炒飯

咖喱牛腩飯

牛腩也是很韌,不是用咬的而是需要撕扯才能食到。

總結

不太建議大家來食,味道不太好又不便宜。
2018-08-16 206 瀏覽
澳門事件簿(2)👨‍🍳黎到澳門的第二站就係去食大三巴的豬扒包,原本以為澳門的食物應該唔會太貴,但係上到去依間餐廳嚇親我同朋友😱一個豬扒包要成50蚊,仲要有收加一於是我地只係叫左一個豬扒包,雖然價錢方面真係貴,但係食落個菠蘿包皮同蛋都好夾,個蛋食落好滑,而個豬扒包好多汁同好juicy,係令本尊佩服的🙇🏻唯一美中不足的地方係依間餐廳事前無餐牌俾我地睇,唔知道價錢係點,而價錢都唔係太合理,希望餐廳之後會考慮平D啦😢
澳門事件簿(2)👨‍🍳

招牌豬扒包

2018-08-15
下午茶
招牌豬扒包
2018-06-04 159 瀏覽
餐廳環境:3/5 (有烏蠅)員工態度:4/5食物質素:3/5 (墨西哥肉醬意粉有驚喜,薯條極度無誠意)食品價格:2/5 (無午餐及下午茶餐供應)其他:1. 無食用水供應,需要額外俾錢買;2. 單點飲品價格不合理,貴過Starbucks;3. 餐廳樓下所派的單張沒有價錢提供;4. 廁所得一格,男女共用,衛生情況尚可;4. 可用信用卡付款。P.S. 第一次寫食評,多多指教。
餐廳環境:3/5 (有烏蠅)
員工態度:4/5
食物質素:3/5 (墨西哥肉醬意粉有驚喜,薯條極度無誠意)
食品價格:2/5 (無午餐及下午茶餐供應)
其他:
1. 無食用水供應,需要額外俾錢買;
2. 單點飲品價格不合理,貴過Starbucks;
3. 餐廳樓下所派的單張沒有價錢提供;
4. 廁所得一格,男女共用,衛生情況尚可;
4. 可用信用卡付款。

P.S. 第一次寫食評,多多指教。
2018-06-03
2017-09-21 284 瀏覽
本身係澳門人 但今日先第一次去食7 burger 兩個人叫左3個菜:墨汁意粉、紅酒逼牛尾、葡國雞味道好食 份量又足 個牛尾真係值得推薦 好好味好香紅酒味 但真係太貴啦 所以試過就算
本身係澳門人 但今日先第一次去食7 burger
  • 紅酒逼牛尾
  • 墨汁意粉
  • 西瓜茉莉花茶
2014-09-25 1372 瀏覽
今日一收工就俾個女同事捉我去HI TEA即刻仆倒咁去,當然我無表現出黎咁失禮喇,哈...點知俾佢捉左我上大三巴,如果吾係呢位女同事又嗲又氹我,我先吾會逼上去。'去到餐廳樓下見到星巴巴咖啡,吾係啊話!氹左我成日就係帶我去星巴巴?!'好...我係一位有風度既男士,吾可以表現不滿既,正當我想行入去既時候女同事細細聲話:"吾係呢度啊,樓上啊..."'樓上.....?'行過一條燈光柔和既樓梯,植物的佈置形成一種浪漫既氣壓,"到底要帶我去一間點樣既餐呢,作為宅男既我從來都未遇過呢種感覺..."我邊行邊疑惑。'終於都黎到喇,係一間歐洲風格既餐廳,真係睇吾出呢度會有一個咁有異國風情既地方,一坐低眼睛就開始忙著欣賞呢度每一個既角落。'"吾該兩份朱古力忌廉吐司同埋兩杯熱吸筆千盧啊。"直到女同事叫野食我先醒過來。'之後我地邊傾計邊享受呢個休閒既下午。'真係希望每一日都可以同我心目中既女神去佢最喜愛既餐廳
今日一收工就俾個女同事捉我去HI TEA

'
樓上.....?
'
之後我地邊傾計邊享受呢個休閒既下午。
真係希望每一日都可以同我心目中既女神去佢最喜愛既餐廳
朱古力忌廉吐司
CAPPUCCINO
2014-09-25
朱古力忌廉吐司
CAPPUCCINO
2014-09-17 1210 瀏覽
今日行過大三巴果頭又多人又熱,行行下見到個黑版寫住樓上2樓有餐廳,即時上去試下hea返陣,雖然要行兩層,但一入到去見到環境唔錯應該都無中蕉。之後叫左杯牙買加特飲同意粉,先講下杯飲品,一黎到見到都有D 夏天feel,有四五層顏色,味道好似雜果賓治咁唔錯,之後個意粉其實係我問佢地老細先有架,因為個menu得青口意粉,之後我問佢可唔可以加多件龍利柳,佢話試下,之後出到黎就加左比我,眾叫比下意見因為新開張,我一食就覺得好正,有酒店水準,到埋單時都係100左右,Hea左成個幾鐘D野又好食
裝修好有外國feel
白汁海鮮意粉