2013-06-09 10666 瀏覽
今次喺Galaxy住左晚. 聽說呢道buffet 幾出名.. 即管一試果然係幾好食..一入去裝修唔錯..~頭盤~當然要試我最鐘意既生oyster 啦!! 無得揀oyster喎..得一款..生蠔好新鮮好正..每次開完殼都會浸冰水..可以帶出鮮味..我食左一打生蠔但當我睇好蟹腳同魚生時..蟹腳太鞋..麻麻地..三文魚都唔夠入口即溶..有少少碎骨同有筋。北寄貝同tuna都唔錯..幾好味~ smoked salmon好正, 佢話係自家smoke的..加少少黑椒..帶出三文魚咸香仲有個冷醉雞..good!~熱盤~Buddha跳牆 (唔識打~_~) 好足料下..個湯幾好飲..有鮑魚等等..都OK試左少少雞軟骨串燒, 羊架..無想像中咁好食.. 泰式串燒都幾好味..佢有個泰試醬加落去..好味!!有個肉醬千層麵..好正..好多肉醬..好多芝士星加玻喇沙..唔錯. 魚蛋夠彈牙..湯底有椰汁香味..甜甜地印度簿餅..佢打d餅既時候啪啪聲..好似好勁咁..個爐好特別..個簿餅痴喺爐壁上..一陣就搞掂..佢有個醬配..食落唔錯! 不過要兩份食..一個人食一塊太飽!有個炸熱大利飯..幾好食!!~甜品~個人認為最

果然係幾好食..一入去裝修唔錯..

~頭盤~

仲有個冷醉雞..good!

~熱盤~

試左少少雞軟骨串燒, 羊架..無想像中咁好食..
泰式串燒都幾好味..佢有個泰試醬加落去..好味!!
有個肉醬千層麵..好正..好多肉醬..好多芝士
有個炸熱大利飯..幾好食!!

~甜品~
個人認為最好食係opera同tiramisu..其他果d都真係麻麻地..
雪糕真係唔係好得..唔多滑. 芒果味好假
有個朱古力噴泉..唔錯唔錯.. 新鮮生果..好FRESH

~飲品~
得菊花茶,,奶茶..鮮奶..同檸水..汽水都無要散叫..唔多satisfy lo

整體而言呢度都唔錯..比起香港真係抵食好多..比呢個價錢,,我算心足架啦
題外話/補充資料: 訂左位先去好D..因為walk-in都幾多人排隊..
2013-06-08