今日和朋友去了澳門新口岸的自助山 (新葡京酒店), 之前都有朋友及上網好多人推介這個自助山好抵好多嘢食, 價錢又唔貴, 兩個人埋單(加埋一)都係$567.6! 你睇下我附上的相片, 其實邊有可能食咁少呢....因為這裡最多只可放5張相比大家分享, 所以我才揀最貴這款比大家睇睇, 下次可以考慮一下, 及預早在新葡京網頁訂位, 佢哋會即日經電郵回覆你的訂位及同時附上BOOKING NUMBER, 非常方便, 又唔駛預先比訂喎 ^^ 食物不停加, 所以雖然好多人排隊都唔駛驚無得食; 至於我的推介就係鮑魚仔了,我一口氣食了4隻, 哈哈^^但睇上去好好食的龍蝦仔就唔好了, 唔知係好彩就係唔好彩呢........朋友幫我攞咗一隻龍蝦仔, 我諗係變咗了, 未放到入口已聞到臭味, 蝦殼和肉分離了, 又有好咸的灰色水從殼內滲出, 聞到都想嘔...........生蠔都差咗D, 好多黑邊........又有沙, 不過尚算新鮮, 其實魚生, 甜味都無食了, 因為這些普通BUFFET都食到, 總括而言, 都算OK! 不過, 朋友話一個多月前食早場好好多 , 如果真係咁的話, 我諗下次要再去試試了 ^^
今日和朋友去了澳門新口岸的自助山 (新葡京酒店)

2011-06-25