同女朋友一週年紀念去澳門玩,由於父母細細個係澳門住,所以臨黎之前問下佢地有咩地方好去,佢地講左2個地方,一就係佛笑樓,二就係LE間茶水檔。同女朋友搵左超耐,原來係個山的頂到。坐低唔知有咩好食,問問老闆娘,佢介紹左樽仔奶茶同炭燒奶糖多士(圖示)。我係香港日日起碼食2杯奶茶,好多所謂出名好飲地方的奶茶都試過,LE到個杯真係可以入到我的三甲。另外多士因為係用炭燒的,多士外面好脆命仲有炭香,真的正!同老闆娘傾計,先知原來LE 到星期六日都唔開, 我地都係咁岩WEEKDAY黎先試到。佢話佢地老就唔開咁多日LA WOR,不過佢話5月第三代的年輕一背會開間外賣店係大三巴附近,我諗WEEKEND 過黎都冇得係LE到坐低嘆下茶。

同老闆娘傾計,先知原來LE 到星期六日都唔開

2012-04-19
  • 奶茶,炭燒多士