(非會員)
2006-07-03 308 瀏覽
不知所謂, 五月初到澳門一遊,臨走前想食多一餐\葡國菜,由於上次已光顧對面的新口岸葡國菜,咪去第二間又試下!叫了燒沙甸鱼,燒雞,燒牛肋骨,炒飯等食物, 二條沙甸鱼落單後唔使三分鐘就上枱,味道極之一般,仲有好多油....當時都唔察覺係\"炸\"出來的......到那半只燒雞上枱,隻雞個皮一睇就知係炸爐出來!干憎憎的!D肉亦都一樣,干都唔止仲成碟底都係油!<br /><br />係埋單時我忍唔住問個侍應你吔餐\廳之烤爐在哪裹?佢\竟然唔識答我!我反問是否在厨房內?為何所有燒烤卻炸出來!何為葡國燒烤呢!佢\仍然唔識答我.....<br /><br />我就一定唔再去!要去食炸鱼,去找Fish & Chip 好過,要食炸雞, 大家都識去肯德基啦!
<br />
<br />