Wills

Wills

搵食搵食
訊息
正顯示第 110 篇(共 10 篇香港及鄰近地區的食評)
排序:
篩選條件
香港
x
全部刪除
拜神祭品
拜神祭品
30分鐘 (外賣速遞)
2015-02-09
FEB 15

之前去車公廟拜神幫襯過燒肉唔錯 所以今年公司酬神就搵左佢地訂祭品 隻豬黎果陣仲係熱辣辣 食落皮勁脆肉味又濃 燒鴨同白切雞都有高水準 比一般街市燒臘店好好多 下年若果仲係我做搞手 我一定再訂食神
1 推介
FoodCritics
檢視所有留言 ()
15分鐘 (外賣自取)
2015-01-12
是次消費
每人約$93 (午餐)
JAN 15

因為公司要開大食會 所以要四周試食搵好材料 上年有訂過PIZZA但唔好味 咁啱上網睇到芝脆雞廣告 於是走去試食...結果是 1.PIZZA皮鬆脆唔太乾 2.炸雞比(K**)果間更好 3.APPIE PIE好香玉桂味脆而不油膩 4.肉醬意粉醬汁夠味出奇地好    又比(P)字頭果間做得更出色 5.價錢比(P)字頭果間便宜但質數更好
檢視所有留言 ()
0分鐘 (堂食)
2014-11-03
是次消費
每人約$249 (晚餐)
用餐優惠
團購
NOV 14

食過好多次團購都係有D失望 但最近呢2次都感覺唔錯 包括上次金鐘果間四洲日本料理 同埋呢次鐵板燒 可以親眼睇住廚師烹調食物 煮好之後第一時間放到面前品嚐 既新鮮又熱辣好味 調味夠香口不太鹹 奉送o既飲品梳打水好彩不太甜 但如果件蛋糕可以改做雪糕就perfect
檢視所有留言 ()
0分鐘 (堂食)
2014-07-24
是次消費
每人約$500 (午餐)
JUL 14

是日太太放假, 於是同佢食得好少少, 決定整個海鮮餐 睇網上食評呢間唔錯, 而且剛剛又裝修過, 環境一定無問題先 本來想食得豐富D, 但太太一路同我慳荷包, 最後只買左... 1.象拔蚌 2.鮑魚 3.海班 4.蟶子 5.中蝦 6.蛤(檔主送的) 1.最先上切得好薄好爽口 2.+3.+4. 蒸得火候剛剛好非常鮮甜 5.豉油夠香入味 6.用黎送粥口感豐富 可能下午幫襯, 只得四枱客, 侍應招呼唔錯, 而且上菜時間好快, 我地坐响海景位個VIEW好靚, 原來收費會貴少少(餐牌有寫) 食到最尾侍應送上甜美生果盤,
2013-01-28
是次消費
每人約$36 (下午茶)
FEB 13

呢間平時中午要排隊等位 所以下午時間先至會幫襯 侍應服務水準唔多掂 經常漏單比錯 落左單好耐先有得食 食物水準一般般 經常無得選擇(唔係呢樣無就果樣無) 唔夠熱凍冰冰 奶茶咖啡唔夠香濃 價錢又不是太平 ***************************** 希望貴網做事公公道道 不要偏幫鋪頭拒食評 有讚有彈好正常 正面睇可以改善差既鋪頭 好似以前既(椰林閣)餐廳 現在我都有幫襯 因為佢地做好左
2009-03-31
紀念日
是次消費
每人約$220 (晚餐)
APR 09

前幾晚同太太專登走來試菜 去到坑口村口都好易搵到呢間扖房 就在大排檔後面 入到裡面見到枱櫈排成一行行 感覺有些似快餐店 但環境潔淨waiter好helpful又好主動 一坐低就送來面包同一客沙律(超新鮮) 因為第一次食唔敢點太多菜 我叫左個8安士澳洲RIB EYE牛扖 太太唔食得牛就要左個三文魚就算 要讚一讚係上菜速度都幾快 因為剛剛食完沙律個扖就到 塊扖面燒到有少少趣但唔燶 咬落嫩口而且有肉汁滲出油香味 太太個三文魚都係隔左一分鐘就到 我切左小小試覺得又係好香好嫩口唔鞋 如果下次再幫襯會再叫多些菜式試試
是次消費
每人約$80 (晚餐)
MAR 09

原來唔只一間服務有問題 係間間椰林閣餐廳都有問題 第一 點菜時無聽清楚亂寫落單 第二 上菜太耐要三吹四請 可能仲無得食或要更改食品 第三 亂派食品又唔講sorry(無禮貌) 錯派又唔follow原本要既又無 第四 食物質數差 扖類食品多筋咬唔開 其他就overheat熟過龍或者燒焦 第五 埋單埋成20分鐘 仲要將個收費版劈落張枱就行開 總結 : 完全唔似一間餐廳,簡直同舊式三線酒樓有得揮
每人約$35
JAN 09

早午餐都好有水準 晚餐都幾好但少選擇 粉面亦都做得好好味(沙魚骨湯底---超甜) 最近一次食左個魚蛋撈面...正 魚蛋彈牙有魚味,湯唔使講係好味啦,面亦係又香又彈牙 不過伙計就唔多靈活走動,要大動作叫先會釆您
是次消費
每人約$30 (午餐)
JAN 09

早餐同其他茶餮廳無咩特別 午餐就最好食快餮...好味又抵 例如:煙肉蛋飯+湯+飲品($27) 或者特餮 例如:沙爹牛肉通+痷列+油多+飲品($3x) 晚飯比較少食,所以唔知 呢度既奶茶特別好飲,包您上癮 唯一彈就係多人時要搭枱但枱又細
是次消費
每人約$880 (晚餐)
DEC 08

環境招呼唔錯 食物味道唔差 今晚叫左五度菜一碟炒飯 最正係碟蟹,跟住鮑魚,蟶子同大蝦,上湯時菜 佢地仲加送美味木瓜魚湯同靚靚生果盤 價錢合理,下次太太生日會請返佢再幫襯呢間食
Top