Cecichui

Cecichui

我是 Cecichui
訊息
正顯示第 15 篇(共 5 篇香港及鄰近地區的食評)
排序:
篩選條件
Cupcake
2013-05-18
是次消費
每人約$30 (下午茶)
MAY 13

食完附近另一間不知所謂的cupcake 浪費完quota,而又不滿足。終於讓我遇上正宗的cupcake。 之前食左另一間,所以只要了一個red velvet。 Cupcake 上的cream 好軟滑,蛋糕又夠濕潤,溫度剛剛好。有驚喜。 味道選擇頗多而且賣相佳!下次再去!
2013-05-18
每人約$25
MAY 13

在美國生活時差不多一星期3次cupcakes。諗起都懷念。 Google search 過全香港cupcake bakery 打算每間都試。 要了 red velvet 同chocolate。個賣相就好靚,味道方面 sorry 真係唔ok。red velvet 上面的只是一般的cream cheese...red velvet 亦只完全沒有應有的軟熟同濕潤,乾爭爭。朱古力味亦不好,完全不是高檔餅店水準。極其是朱古力紙包蛋糕。
Pizza
5分鐘 (堂食)
2013-04-30
是次消費
每人約$180 (晚餐)
MAY 13

假期前一晚要搵野食都註定係幾難架喇。只係唔知 Elements 都咁多人。Wildfire 係唯一唔使等個間。 叫左一個 Wings,一個salad 加 salmon 3個人分。個雞翼有驚喜,又香脆,又入味,有美國炸雞的水準。 再要個 parma ham pizza 加一個pasta。pizza 係意大利正宗薄底的,個底夠脆,上面的 parma ham 同芝麻菜好好味。pasta 就ok啦,冇乜特別囉。 最後要一個 banana boat 三個人分。分量原來超多,美國 size ,4人分都夠呀,上面是普通超市水平的雪糕。都係冇乜特別囉。
這篇是 [非食評]
15分鐘 (堂食)
2013-04-28
是次消費
每人約$50 (下午茶)
MAY 13

呢排黎左兩次。感覺都幾好的。 最好飲既係 Rose Latte ,玫瑰花味好香,女仔最適合。另外沙冰都幾好,不過有少少核,有D苦。 上次飲到一半既咖啡有隻烏蠅飛左入去,職員好好幫我換杯新既。
Pizza
2013-05-04
生日
是次消費
每人約$650 (晚餐)
MAY 13

上星期六訂左台慶祝朋友生日。 7 點去到人唔算多,訂了室外,好多人係度影鴨。 叫左個 black mussels 同 Italian beef steak tomato salad 做頭盤。青口好好,煮得一D都唔老,個汁辣辣地,好味到不得了,不過份量比較少。沙津只係用簡單的橄欖油同海鹽調味,配上的蕃茄又大又好清甜,新鮮菜唔使加大量調味都好食。 再要個 sea urchin risotto 同 parma ham pizza 。個海膽意大利飯就一般,中間放左一小塊海膽,配上一個橙汁做底又唔係好好夾,仲成$300,有D貴喇。不過好在 pizza 幾好,上面有大量火腿,一D都唔小家,餅底算厚...
Top