中文 | English
Yan_yan
我是Yan_yan。
食評會員 1次成為首位寫食評會員
Yan_yan  等級3
顯示選項: 所有香港 澳門

2022-07-03
類別 : 日本菜壽司/刺身

總共等左差唔多一個鐘,好多人補飛, 攝下攝下,又等耐啲。
整體都好食,係個卷物差啲,炸蝦卷隻蝦細到見唔到;赤蝦,吞拿魚,好食。
品質非常不一,有好有唔好,睇你好唔好彩。

一大一細,個邊位咁細,咁都出比客

一大一細,個邊位咁細,咁都出比客

堂食等位時間: 60 分鐘
用餐日期: 2022-06-27

2020-01-13
類別 : 韓國菜烤肉韓燒

午餐時間黎到,唔駛等位,叫左個辣豆腐湯,包一個飯,三個前菜。前菜有泡菜一條,翠玉瓜幾粒,薯仔絲幾條,我有懷疑過係咪上手食剩!
到個湯黎到,有豆腐,有硯兩粒,牛肉碎,仲有一隻蛋,味道ok,唔算辣。
下次會考慮下仲去唔去食……

用餐日期: 2020-01-13
是次消費: 每人約$88 (午餐)

2019-01-03
類別 : 台灣菜粉麵/米線

新開的台式食品店,有小食,小菜, 燉湯,面食,飯食,飲品同甜品類。
叫左炸花枝蝦排,外脆肉爽,食得到蝦同花枝,ok好食。yummy
蔥餡餅,有四小塊,皮薄,唔多油,略淡左少少。
藥燉烏雞湯,味道好香,飲落去唔算濃,不過啲肉好乾,勁柴皮,應該係煮得太耐。dislike
黃金炒飯,係無咸蛋黃,有啲台灣腸,味道ok,唔算多油。
豬軟骨面,個湯似係紅燒牛肉湯,ok好味,不過啲豬軟骨唔太林。

服務大至幾好,除左收銀果位,明明有位都唔比入座,要攞飛,攞完飛又唔收,唔知攞黎仲乜。huffy
用餐日期: 2019-01-03
是次消費: 每人約$130 (晚餐)

2017-05-10
類別 : 多國菜甜品/糖水

去左好多次,今次星期一上到去有好多位,已經九點,入座時提醒十點要離開交枱。

首先試下一人份量的西班牙海鮮飯,份量唔算大,有蝦、青口、尤魚,啲飯有少少濕,岩我口味lol

叫左個小食,風乾火腿薯波,因為無source, 火腿又唔算好咸,所以無乜味,普通。

千層麵,一黎到就聞到好香芝士味,非常吸引,點知一切就feel到中間夾住好多茄子,但茄子唔多夠淋,個皮好硬,upset我接受唔到……

總括:下次會食delux二人份的海鮮飯,不過,一定唔會再叫千層麵。

用餐日期: 2017-05-08
是次消費: 每人約$200 (晚餐)

2015-10-04
類別 : 泰國菜海鮮串燒包場派對

見到咁多好評既泰國菜, 咁就黎試下啦, 去到坐最後一張枱, 唔駛等位。

叫左4樣野:
泰式生蝦刺身 - 用細杯裝住一杯一隻, total 8隻, 個汁唔算辣, 蝦肉爽口。

小食拼盤 - 蝦餅正常, 豬頸肉o岩o岩熟所以唔油又爽, 串燒肉就好重香茅味, 不過個蝦春卷就麻麻, 無咩味。

炒金邊粉 - 好大碟, 不過淡口左少少
飛天炒雜菜 - 有介蘭, 西蘭花等等, 好味但多油

佢仲有好多燒海鮮、甜品等等, 下次會再去試下其他野食, 同encore個生蝦刺身。lol
推介美食: 生蝦刺身
用餐日期: 2015-10-02
是次消費: 每人約$270 (晚餐)