中文 | English
凍田
我是住在大圍的凍田。
食評會員 0次成為首位寫食評會員
凍田  等級2
顯示選項: 所有香港 澳門

2017-10-14
類別 : 西式

路過見到樓下個牌,肚餓就上去試下。工廈黎講大堂好靚,上到3樓轉左就係。

店內裝修唔錯,冷氣充足。

叫lunch set 跟多士同餐湯,餐湯啲粉開唔曬,有啲一嚿嚿,同行有個小朋友我地只叫2個set 但都比3個湯同多士, 仲要幫我用碗仔同膠匙上,令人感動。

唔駛好奈豬手先上,只去到暖暖地唔算熱辣辣,跟雪梨山楂特飲,略嫌偏淡

漢堡製作需時應該係即整的,薯角熱辣辣

主菜份量都算大,2個set 食唔曬要打包。

總結係個唔錯既經驗,冇加一,但只接收現金,希望至少做收八達通吧
味道不俗,飽脆但唔太香,牛肉唔錯,番茄,芝士,洋蔥都唔錯。  薯角鮮炸,沙律好食

不過不失

不過不失

非常脆口,味濃暖暖地。沙鮮的確唔錯

非常脆口,味濃暖暖地。沙鮮的確唔錯

是次消費: 每人約$80

2014-07-01
類別 : 日本菜酒吧酒店餐廳廚師發辦

Window View

Window View

羅宋湯不錯

羅宋湯不錯

幾好食,足曬料

幾好食,足曬料

麻麻.....

麻麻.....

酒店水平

酒店水平

老婆生日買左票睇戲.沿扶手電梯落2 層就會見到酒店其中一個餐廳門口. 穿過去再上一層就到, 個位有少少隱匿, 唔好怕羞見到STAFF 就問啦.

環境優美,半自助餐都算幾多野選擇. 湯同埋沙律都幾好食, 甜品選擇都好多.
算抵食

非常非常好食, 全晚最好食既一味

非常非常好食, 全晚最好食既一味

坦白說, 我不好甜品, 伴侶話好食

坦白說, 我不好甜品, 伴侶話好食

環境非常有格調, 適合2人世界, 我6點半入坐, 第一枱客, 由於客人不多, 拍拖真係一流.
服務好好同好專業, 全晚流程唔快, 令你好好享受美食, 整個過程好舒服好ENJOY, 值得推薦!

題外話/補充資料:
使用TABLEMAP 訂枱, 有優惠
推介美食: 頭盤 海鮮拼盤,頭盤 生蠔,凱撒沙律,網上訂枱送既鮑魚,主菜 vodka蝦,大蝦天使麵
慶祝紀念: 生日
是次消費: 每人約$800

2013-06-27
類別 : 港式糖水舖甜品/糖水中式糖水

早排食小菜皇都唔覺有間甜品, 琴日經過見到門口成堆人就睇下咩黎, 原來係新派甜品, 由於勁多人等, 所以熱一熱都坐門口, 就唔洗等
椰皇登蛋

椰皇登蛋

先叫椰皇布旬
布旬唔錯, 椰汁好少會出事, 底下個啫喱定大菜糕用返椰皇汁整, 好好食. 非常清甜, 賣相又討好

香檳啫喱
好重香檳味, 喜歡香檳朋友一定岩食
朱古力噴泉

朱古力噴泉

題外話/補充資料:
門口仲有朱古力噴泉任玩, 菓菜任飲. 咁既價錢, 味道同佩套都非常吸引
好玩, 抵食
推介美食: 椰皇登蛋,香檳啫喱
用餐日期: 2013-06-26
是次消費: 每人約$30 (宵夜)

2013-06-18
類別 : 粵菜 (廣東)中菜館酒樓酒店餐廳無翅餐廳點心同客食飯

跟客人食飯, 剛好在北角就試試這個有得獎餐廳

焗釀蟹蓋
用蟹蓋釀蟹肉, 加入芝士, 洋蔥. 不錯

再點了

金錢炸蟹盒

口感好好, 比出面的炸蟹肉好好多

翡翠紅梅蝦球
好爽口,味道好好

再點了柚子脆蝦球
蝦再大隻了, 汁是酸酸甜甜的. 但我個人覺得靚蝦攞去炸, 浪漫了 味道不太吸引我
雪嶺紅梅映松露

雪嶺紅梅映松露

得獎之作
黑松露好香, 煎魚也一流. 三色蛋白制作考工夫, 可能黑松露同煎魚太濃味, 蛋白味道不夠突出
茶皇燻雞

茶皇燻雞

全晚我覺得最好食之作
好香, 好入味, 雞肉滑也不太肥. 必食!!!

香, 重XO醬味

有幾個後生仔, 唔夠食再加個荷葉炒飯
太趕身, 味道不及師傅炒飯

題外話/補充資料:
旨定信用咭或OPEN RICE COUPON 20% OFF
推介美食: 雪嶺紅梅映松露,柚子脆蝦球,鮑汁荷葉飯
用餐日期: 2013-06-07
是次消費: 每人約$500 (晚餐)
用餐優惠: 信用卡優惠