中文 | English
我是jenny1234。
食評會員 1次成為首位寫食評會員
jenny1234  等級3
顯示選項: 所有香港 澳門

2024-04-02
類別 : 多國菜咖啡店酒店餐廳自助餐

屋企人要食自助餐,五六百元一位實在太貴,剛好這裏做減價,三百幾一位就已經可以食到晚餐。有正常嘅魚生蟹腳燒牛肉。東南亞主題的食物,例如喇沙肉骨茶味道不錯,甜品有榴槤主題的食物例如榴槤,芝士撻榴槤炸彈也不錯。喇沙最好食。又有Häagen-Dazs雪糕同埋咖啡汽水。
比較差的是綠咖喱,像膠水。還有魚生的鯛魚冇味。還有配湯食的餐包有點乾,不太好吃。
其他整體也很好,性價比10分高。服務也可以,雖然覺得他們人手不夠,但可能人人北上,反而這裡不太迫,環境很舒服。

堂食等位時間: 0 分鐘
用餐日期: 2024-04-02         慶祝紀念: 生日
是次消費: 每人約$340 (晚餐)

2024-03-22
類別 : 潮州菜港式粉麵/米線雲吞/餃子

剛剛去買咗一碗魚皮餃魚蛋粉雙拼,魚蛋粉係$36魚皮餃係$39,外賣加一蚊。雙拼加$10。佢用貴啲嘅價錢再加$10雙拼,所以碗粉係$50。嗰碗粉大約1分鐘已經攞到出嚟。,非常神速,我見到個碗咁細,心裏面已經覺得真係蠢咗睇都知唔慌食得飽。輕飄飄嘅碗粉。
我俾錢嗰一刻都有啲猶豫,但係因為我想兩餸都食,亦都認為加咗$10之後餸嘅份量係會合服比例地增多咗。結果就是如圖,三粒魚蛋三粒魚皮餃,就已經$50。佢原本$36一碗魚蛋粉應該係有三粒魚蛋兩塊魚片。即係話我而家比多$10只係換取多一件配料。我5分鐘返到屋企嗰碗啲湯已經差不多吸晒。成碗粉的味道非常淡,魚蛋味道就是像街市買到的一餅魚蛋,比較硬身。魚皮餃比較鬆散肉比較少,全部都是如圖畫一樣,你們看到的就是剛買返嚟的樣子。這樣收$50大家覺得抵唔抵,見仁見智。我就一定唔會再幫襯佢所有嘅連鎖分店。
$50,非常清淡的魚蛋魚皮餃粉,非常細碗,唔係幾食得飽

$50,非常清淡的魚蛋魚皮餃粉,非常細碗,唔係幾食得飽

自取等候時間: 5 分鐘
用餐日期: 2024-03-22
是次消費: 每人約$50

評分: 味道 1   環境 3   服務 2   衛生 4

2024-01-16
類別 : 西式咖啡店All Day Breakfast

雙層pizza 真的好特別,中間有豬肉牛肉秘製肉醬,看得出廚司非常用心。面頭的配料有2種辣肉腸全部都唔係隨便可以喺出邊食到,基本上我未試過喺其他意大利餐廳食到這種辣肉腸。
另外仲有黑松露忌廉丸子粉,丸子粉給咗好美味嘅醬汁,勁正。同埋嗰啲雞翼覺得好香好脆口真係冇油,又有肉汁。丸子粉意粉嘅醬汁軟硬適中。意粉嘅醬汁係黑松露味再加忌廉味,兩種味道突出,又唔會覺得好漏。
價錢非常實惠。
環境十分好,感覺好像鬧市中的綠洲
的咖啡也是非常清新可口。

推介美食: 雙層辣肉腸pizza
用餐日期: 2024-01-16
是次消費: 每人約$120 (午餐)

2023-09-14
類別 : 多國菜燒烤串燒

南美菜,價錢味道也不是我們一般的口味, 普通,當見識過就算

我哋睇完OPENRICE 其他食評先去
叫咗其他人推薦的前菜
CHORIPAN係兩小件腸仔飽$80。味道唔差, 就是法蘭克福腸加麵包味道,冇咩特別,配香草醬和番茄
CEVICHHE 係類似沙律醬撈帶子刺身, 又係味道唔差, 冇咩特別,不過140 元唔係幾抵
PORKAREPAS, 也是CORN BREAD 夾住一堆醬肉, 又係差唔多味道,但係就係超市買到嗰啲墨西哥薄餅然後夾住一啲馬莎百貨買到嘅醬
CHICHA 呢個飲品, 我見到食評話好好, 我哋叫咗, 係一杯提子汁的樣子。有點酸。。就是這樣了。。真心一點印象也說不出,就是超市買到的大盒飲品都出來的很普通味道(真係飲凍檸茶層次仲高), 50 元一杯唔值得
COSTILLA ,RIBS 係好淋, 又係果句,就係RIBS 有啲普通SAUCE,唔覺得特別好食
炸餃子係最好味, 皮脆,配合入邊嘅雞肉,洋蔥等等。最有特色,90元兩小件
每人食咗230 元。 我覺得唔係太值。只能夠普通去形容。
我建議大家可以午餐108 元先去食,不過兩件炸餃子做午餐,其實應該不飽。都勉強叫做見識吓南美菜。
仲有一點好重要,但係佢啲枱好細同埋啲座椅好細。好唔舒服。
坐咗成晚得我哋一台客,臨走多咗一枱四位。所以如果你哋想搵個有詩人冇乜人嘅地方,呢度就會係一個好嘅選擇😅
用餐日期: 2023-09-13
是次消費: 每人約$230 (晚餐)

2023-07-19
類別 : 港式車仔麵

我叫咗喇沙湯底,再加花甲再加蠔仔餅同埋腐皮角,冇乜味精配料都係自己製作。但一齊其實都係比較普通,湯底味道比較普通,冇乜南洋特色口味,花甲確實係肥美乾淨,不過就係普通平時可以食到嘅味道,湯底也不算特別配,魚角好味,𤐶仔煎蛋主要係食雞蛋。
我估蕃茄湯底會較佳,反正對我來說真係幾普通。但服務態度是非常好嘅,又有個碗俾你裝啲骨,而且見到其他人食辣味魷魚好似好欣賞。或許我叫嘅配搭又唔係自己特別鍾意食,簡單來說就係喺街市買幾樣比較新鮮的配料,普通喇沙湯底都差唔多味道,但講到誠意和用心製作,其實佢哋都真係做得好好。

堂食等位時間: 20 分鐘
用餐日期: 2023-07-19
是次消費: 每人約$98 (下午茶)