WB

WB

我是 WB
訊息
正顯示第 110 篇(共 33 篇香港及鄰近地區的食評)
排序:
篩選條件
2018-02-01
FEB 18

今天本來是去東寶食晚餐,但實在太多人,之後行去城市花園,沿路經過見到呢間自然居日本菜,街上好凍,所以不再四處找,便入去試試吧!點不知中伏中伏中伏!沒什麼特別的裝修,餐牌上的食品也很貴!坐下一晩只得三張枱有客人,怕刺身不新鮮,所以沒有叫!食品非常不滿意😞😞😞😞最差是位疑似老板娘的女士,令我們非常失望,一碟凍日本蕃茄,完全沒蕃茄味沒甜味,中國蕃茄也比這個甜,告訴她,她居然諸多藉口,又說咁又說咁,又說共5次是一定日本來,又説來貨這樣沒辦法,又説是日本師父做,什麼沒辦法,留意食物品質是基本的,其...
炆牛肋條
炆牛肋條
燒雞
燒雞
蝦米紙
蝦米紙
2018-01-31
是次消費
每人約$300 (晚餐)
FEB 18

今日捻咗好耐先捻到食乜,平時真係好小有機會食到呢間芽菲越南菜,因為平時去睇戲,經過呢好多似通常都要等位,但因為今日要早食飯之後去睇戲,所以一到晚飯時段一開門便有位了,真係好彩😄😄這是第二次光顧這間店,食品真的不錯,雖然店內太大,但環境也很舒服☺️食品速度也很快👍🏻 我最喜歡是牛肋條,D汁連肉一起食,超級正,非常美味😋😋 牛肉牛腩河忘記了影相,也很不錯! 比個正佢😋😋😋👍🏻👍🏻👍🏻下次一定再來!
專食CHEAP野既人
檢視所有留言 ()
0分鐘 (堂食)
2017-09-26
是次消費
每人約$50 (下午茶)
SEP 17

這裏員服務態度甚差,不只是一個是多個冇禮貌,食品同以前相差太遠了,還是中環號舖太旺,現在大部份的食肆服務也是一樣😖😖😖😖😖😖 但食物也不大如前了,D牛肉怪怪的,非常林,我想是醃肉粉太多了,吃了一啖更不敢再吃了!我們的健康在哪裏?為什麼可以將這些牛給人吃😡意粉也是很林的!本來期望麵包好好味!完全唔香口梗的😩,只有蛋火腿是正常的!搞到唔夠飽又要搵嘢食! 點解這麼簡單的食物也做得不好呢?😭
西班牙火腿48個月
西班牙火腿48個月
西班牙牛柳
西班牙牛柳
是次消費
每人約$500 (晚餐)
AUG 17

這間西班牙餐廳位於灣仔軒尼詩道大街,沒有諗過在這條大街裏面有一間幾層高的西班牙菜,以為未必好食,點不知原來食物質素不錯,服務也非常週到,我們上了2樓,餐廳雖然燈光比較黑,但也覺得很舒服,很有氣氛!下次一定會再去!crycry👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
2 推介
上湯鮮竹卷
上湯鮮竹卷
茄子排骨精陳村粉
茄子排骨精陳村粉
2分鐘 (堂食)
2017-07-21
JUL 17

平時真係好難可以輕輕鬆鬆食個lunch,今天休息同男朋友去完書展,行過灣仔去咗東園金閣海鮮酒家嘆下茶先,真的很久沒飲茶了,這間酒樓也很旺場,好彩等一會便有位,不用等太耐。 出品方面,整體好滿更意yummy,服務方面,基本上也不太差,下次會再來like
檢視所有留言 ()
冇好!!!!!!!
2009-06-21
是次消費
每人約$100 (晚餐)
JUN 09

huffyhuffyhuffyhuffy huffyhuffyhuffyhuffy huffyhuffyhuffyhuffy 今日同家人慶祝Father's Day, 一家人去火車頭, 非常非常之失望, 食物退步很多很多了, huffyhuffy 招牌火車頭河- 唔夠熱, 仲唔夠味, 同以前完全唔同.....唔平架!!!huffyhuffyhuffy huffyhuffy 蒸粉卷 - 變咗, 個侍應仲要話冇可能, 今日賣咁多都冇話有事, 天氣咁熱變咗都唔 奇吖! 唔認! 仲黑面! sad sad 生熟牛河 - 普通! 唔夠味咁! huffyhuffy 漏單3樣嘢!!!! 激死 仲叫咗其他食品, 麻麻地...............最差係huffy公雞頭待應huffy, 拿多隻匙和碗都好唔願意, 口黑臉黑, 仲話咪比咗你哋一人一隻, 我...
梅菜扣肉
梅菜扣肉
生煎黑豚肉 - 呢個係最好味, D肉好滑, 用西生菜包
生煎黑豚肉 - 呢個係最好味, D肉好滑, 用西生菜包
生煎黑豚肉
是次消費
每人約$200 (晚餐)
MAY 09

成大半年冇去翠園, 都唔記得呢度好難叫人, 但耐唔耐都 會捻起佢嘅梅菜扣肉, 好入味, 要撈飯先正! 梅菜扣肉 - 好入味, 但今次唔夠汁, 得好小汁 杞子浸翡翠苗 - 幾好味, 小有D, 但本身菜苗有D草青味 瓦撑陳滷鵝 - 好蘇, 食唔倒要換 脆皮牛腩 - 麻麻咋, D牛腩冇乜味 生煎黑豚肉 - 呢個係最好味, D肉好滑, 用西生菜包 (換瓦撑陳滷鵝) 甜面豬肉 - 牛展, ok甜甜地 今次去叫人仲比以前辛苦, 如要再去一定要坐正中間, 或者近D吧位, 實有人响嗰度, 但唔明唔係好旺只得10枱多, 都次次等咁耐, 最慢係 等飯同飲...
tot_kit
生牛河
生牛河
春卷
春卷
是次消費
每人約$45 (晚餐)
APR 09

行過捻住去食壽司, 點知見到越南河都好播, 味入去試吓囉, 食咗生牛肉湯河$29, 湯底唔ok, 仲比較甜, 肥牛就冇計, 因唔係貴, 順化湯河 $40, 就真係好唔抵, D料唔 太ok, 春卷痲麻地, 近排開越來越多越南餐館, 比較之下呢間真係比較差!!!!!
太細杯, 飲得好少咖啡
太細杯, 飲得好少咖啡
2009-03-29
是次消費
每人約$40 (下午茶)
MAR 09

Tea time 去食 tea, 捻起去飲 coffee, 去咗caffe pascucci, 裝修幾得意, 但好細杯, 飲兩三次巳經飲晒, 要飲2杯先夠, 初初叫凍飲 $43 - 好味, 但好細杯, 好多cream, 之後再叫熱 $3x - 好味, 好靚, 一樣好少......too!!! 平時响 P..Coffee or S...Coffee 都係叫一杯細 Iced carmel cooffee就夠, but 呢度..............too bad!!!!! 太唔抵飲, 未試過咁!!!!!!!!!!!! huffy
是次消費
每人約$30 (晚餐)
FEB 09

好少過九龍, 揸車見倒鍋貼, 咪揾個位泊下, 捻起以前去台灣食過好好味嘅鍋貼, 好想食! 可能想象太好, 叫咗招牌鍋貼, 韓式辣咪鍋貼, 招牌餃子, 價錢唔貴, 但麻麻地!!! :<<<< sad 招牌鍋貼 :肉味麻麻, 唔香唔脆 huffy 韓式辣咪鍋貼 : 唔掂, 又凍 huffy 招牌餃子: 好難食, 冇味皮又厚 huffy D醋唔ok! 浪費晒, 好掛住台灣!!!
accal lin
Top