Hting030

Hting030

我是 Hting030
訊息
正顯示第 110 篇(共 20 篇香港及鄰近地區的食評)
排序:
篩選條件
JUL 14

見到openrice甘多既好評 身為抹茶迷既我又點可以吾試下。 我同朋友2個人 大概2點鐘去到川善茶居 依到好近地鐵站好方便 去到竟然吾洗等位 真係好好彩 首先講下matcha brownies 好特別 抹茶味既brownies加原味雪糕再倒上抹茶 啲抹茶落左係個鐵板上 啲抹茶既香果撲鼻而黎 8 另外果2杯抹茶野飲都好正 吾係太甜 有啲茶味 正大愛推薦 最後我地仲要左個三文治 but就冇乜特別 啲野食都吾差既 旦就略嫌貴左啲囉
JUL 14

黎優閑係為左慶祝朋友既生日 所以想搵間特別小小既cafe 我地7點左右去到 因為已經bk好位既關係所以我地有位坐 去到點左個多士盒set可以配4杯野飲先$168 成個set都吾錯 啲多士好脆 值得一提既係佢既青檸梳打 真係值得一試 另外我地叫左雞肉捲 啲雞肉好嫩好好味 啲菜亦都好 配埋千島醬真係正 先40蚊一份 最後我地仲叫左個牛肉捲 啲牛肉係咸牛肉黎 好入味 牛肉好足料 仲有芝士tim 啲菜依然係好香果啲 今次店主就提左我地牛肉係落法醬好味啲 我地有位朋友啲野飲吾晒 店主真係會用心甘問係咪好難...
2 推介
察差
ritaling
APR 14

宏 我每次經過都想入黎試下 但可惜我每次經過都係有野做 今日終於可以試到啦happy 我係一個抹茶迷 所以緊係揀抹茶啦 於是見到個menu抹茶芭菲好吸引我 所以就揀左啦 不過價錢78我覺得可以平啲 佢入面有脆脆 有cream啲cream好濃好滑 有層蛋糕 又有層抹茶啫喱旦我個人黎講吾中意個啫喱 另外又有啲好似抹茶麻糬甘既野 好好味好煙靭 加上個抹茶雪糕好香滑同塊餅好脆 整體上黎講係吾錯既 旦如果冇左啲抹茶啫喱會更加好。
APR 14

同朋友誤打誤撞入左黎食 食完先知原來係熱店 我地叫左4樣野 1. 生煎包 生煎包熱辣辣 一食啲汁必晒出黎好野果 加上個底有啲脆卜卜 雖然細細粒 但正阿喂! 2.小籠包 小籠包皮薄加上肉質滑 好多汁 而且啲汁係燙口既 推介!!!! 3.黑椒雞扒菜飯 個雞扒okay既 因為啲皮脆脆 而且用菜飯睇落健康啲 4.肥牛菜飯 肥牛Okay的 但個人就吾中意個汁 怪怪地甘 下次吾會再叫!
燒肉眼牛排三文治
熱狗
APR 14

見到openrice有甘多好平 而且價錢又吾貴 於是就試下 我地點左兩個餐 燒肉眼牛扒同hot dog 熱狗個包脆卜卜加上條腸好大條味道吾錯. 另外既燒肉眼牛扒牛肉好多 又多汁配埋個包我好中意 不過就似肉多過扒 整體黎講都吾錯既 但係個薯條就吾掂啦 因為佢啲薯條一早整定所以凍冰冰 難食!
抹茶奶凍
APR 14

HeSheEat係我一直想去試既甜品店 近排係社交網成日都見到HeSheEat既甜品 今日我終於有時候去試啦 我同朋友2個人點左2個甜品 1.抹茶奶凍 抹茶味濃郁 奶凍又夠滑 奶凍仲有抹茶味 加上佢入面有消化餅碎 食落趣趣地 又有果肉 加埋一齊口感幾好 值得推介既👍 2.抹茶窩夫 抹茶雪糕都係好重抹茶味又香滑 但係個窩夫就普通 雖然佢係脆 旦太過乾
APR 14

Mk甘多野食旦肥姐係必食 甘就可以想像到佢有幾好食 每次黎都有人龍排緊隊 今次黎就嗌左2墨魚 1小生腸 1鴨腎 墨魚係我最愛 每次都會叫 因為佢夠爽 夠彈牙 小生腸又夠平5$串 生腸夠乾淨冇異味 鴨腎口感吾靱吾林 岩岩好 而佢啲滷味加上芥末甜醬個味好好 勁推介👍👍👍
APR 14

同朋友3個人係太子附近覓食 由於星期日有間想食既鋪冇開 於是就試下阿純 因為都幾多好評 我地係晚飯時間七點幾去到 入到去已經好多人 但甘岩有張卡位比我地3個 我地3個人點左: 2個担担麵 1個小雲吞麵 加個蒜泥白肉 担担麵好濃好好味 小雲吞麵既麵質其實同担担麵一樣好煙un 麵質係同出面既吾同👍👍👍 不過就嫌小雲吞麵湯底較淡 但係一碗麵有8粒小雲吞加上皮薄 小雲吞的確吾錯 另外蒜泥白肉 蒜味夠重 但肉就吾夠薄同肥
草莓鬆餅
APR 14

由於突然想食鬆餅 又吾想去排咖啡弄 於是同朋友一行2人去左盧居試下 我地大約12.30到 眼見店內只有一枱客人 店內地方狹小 未能做出cafe的效果 首先我地點左招牌既草案鬆餅 鬆餅內軟外脆 水準不錯 草莓夠甜 值得一試 跟住我地點左依個芝士蕃茄多士 芝士味夠濃 多士邊都係脆既 整體都幾好👍👍👍 野飲我朋友就點左oreo沙冰 冇我想像中甘甜 不過就好重奶味 飲完好滯 最後既依杯草莓茶比人感覺好清新 值得一試😄
APR 14

深水埗既出名小食點又少得合益泰既腸粉 門口總係排住等外賣既人龍 腸粉夠滑 皮夠薄 而當中既麻油更係超香口 佢既腸粉比其他店既更幼滑更香口 加上醬汁同芝麻都可以自己加 至於牛肉方面 係用半肥瘦既牛肉黎做 質感夠軟 又吾會老 夠足料 加上醋真係好正
2061
Top