中文 | English
mable仔
我是住在佐敦的mable仔。我是一名時裝小店主人,在荃灣工作。我最常於灣仔旺角太子出沒,最鍾意韓國菜日本菜意大利菜小食店樓上cafe扒房爐端燒火鍋海鮮
食評會員 0次成為首位寫食評會員
mable仔  等級1
顯示選項: 所有香港 澳門

2013-12-17
類別 : 日本菜日式西餐

同現任男女拍拖一個月紀念日, 去左呢度食餐飯, 其實都係借口出去食餐好少少者 mad

第一次黎, 餐廳門口望入出感覺已經唔錯, 個feel dim dim地, warm warm地, 而且唔多人

被安排左坐卡位, 好闊落, 放埋外套手袋都可以舒舒服服咁坐 smile  卡位望樓景

我地叫左兩個main course, 一個沙律, 同一個前菜

chopstick 鵝肝配多士值得推介, 鵝肝香脆外, 中間有一塊柚子, 夾埋一齊食, 一D都唔冇食鵝肝果種"漏", 仲有酸甜既味道, 好味

chopstick 另一個覺得好食既係肉眼扒, 好有肉味同夠"林", 而且份量都好大, 同男朋友可以一齊share

而我就叫左軟殼蟹配意大利risotto, 軟殼蟹冇乜特別, 意大利就太過"漏"了, 食唔晒, 因為"漏"到真的有點反胃呢....

煙三文魚沙律, 三文魚厚切, salad新鮮, 但配個汁味道有點怪怪的, 個人口味問題, 大家都可以一試既

埋單total $650左右, 加埋1, overall ok既, 有D貴, 可能隔一排先會黎LU

用餐日期: 2013-12-03         慶祝紀念: 紀念日

推介此食評

你覺得這篇食評:
靚相

2013-12-18
類別 : 多國菜酒店餐廳自助餐早午餐

咁岩同男友一齊放假, 去左呢度食buffet, 之前都有聽人講呢度ok, 就黎試下啦

比想像中多野食喎! 有任食生蠔, 每次限你攞3隻,

我同男友都好鍾意食生蠔, 每人起碼食左10隻 lol  擺得靚靚咁影番張相先~

其他例牌既都有, 好似魚生壽司, 但我地食黎食去都係三文魚同吞拿魚~ 眼見都好似幾新鮮咁

另外有seafood caecar salad, 自己簡配料, 有人即刻幫您整, 又幾得意啵

餐廳裡面其實都幾大, 另一邊有個即煮海鮮檔 chopstick chopstick  我地點左D 瀨尿蝦、青口、蜆, 加辣,

然後師傅即煮, 真係好惹味 tongue

仲食左咖喱蟹拑、 黃金帶子, 都ok, 唯一係蟹拑隻殼真係好硬, 好在有男友係度幫我開~

甜品方面選擇都幾多, 推介荔茸西米焗布甸 chopstick  因為即焗, 熱辣辣咁, 好好味~

可惜雪糕太多人排.....等左好耐都排唔到, 所以最後冇食到

用餐日期: 2013-12-09

推介此食評